Home » Andet » Nu er det svævende hoverboard endelig en realitet
Nu er det svævende hoverboard endelig en realitet

Nu er det svævende hoverboard endelig en realitet

Share

Husker du de svævende skateboards i ”Tilbage til fremtiden”? De er ikke længere fantasifuld fremtidstænkning. Den japanske bilproducent Lexus har skabt en fuldt fungerende model. Se den imponerende video af hoverboardet i aktion …

Ser du ”Tilbage til Fremtiden II” i dag, så foregår den faktisk ikke længere i fremtiden, men lige nu og her i vores tid, år 2015. Selvom om meget i den fiktive fremtidsverden fortsat er vild fantasi, så er der faktisk en af de teknologiske forudsigelser, der holder.

Når du ser Marty McFly flygte fra banditterne på sit svævende skateboard, så er det et scenarie, der faktisk godt kunne foregå i dag. Den japanske bilproducent Lexus har nemlig realiseret den vilde gadget, så man nu kan få en tur på et fuldt fungerende hoverboard.

Se også:  Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app

Slide, som hoverboardet hedder, holder sig svævende over jorden ved hjælp af superledere og magnetisme. Til at køle superlederne anvendes flydende nitrogen, hvilket giver den damp, der kommer ud af boardet, som det ses i videoen nedenfor.

Det giver så den lille udfordring, at brugeren er nødt til at have en tank med flydende nitrogen til rådighed for at holde Slide kørende. Efter cirka 20 minutter skal boardet nemlig fyldes op. Samtidig er der den ulempe, at Slide faktisk ikke kan svæve med mindre boardet befinder sig over et underlag af metal. Dermed er stort alle almindelige veje, parkeringspladser og skateparker lukket terrorie for hoverboarderen.

Se også:  Færre danskere bruger håndholdt mobil mens de kører bil

Men er omstændighederne på plads, så skulle boardet faktisk være i stand til at levere en ægte Marty McFly-oplevelse. Indtil videre bliver det dog kun for de få udvalgte, for der er ingen planer om at sende boardet i butikkerne lige foreløbig.


TAGS
hoverboard
Lexus
transport

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S