Home » Mobiltelefon » Nu er det slut med Google-opdateringer på alle Huawei-mobiler
Nu er det slut med Google-opdateringer på alle Huawei-mobiler

Nu er det slut med Google-opdateringer på alle Huawei-mobiler

Share

Heller ikke ældre Huawei-mobiler, udsendt inden den amerikanske handelsblokade trådte i kraft, kan nu modtage Google-opdateringer. Den midlertidige licens, der hidtil har gjort det muligt, er udløbet

Det er almindeligt kendt at nyere Huawei-mobiler, lanceret efter d. 19. maj, 2019, ikke har haft adgang til Googles tjenester. Huawei-mobiler udsendt før dette, eksempelvis den populære P30 Pro eller Mate 20 Pro, har imidlertid kunne køre videre med Googles tjenester samt Android-opdateringer, her iblandt ikke mindst vitale sikkerhedsopdateringer.

Huawei har forsikret, at brugerne ikke ville miste adgang til disse opdateringer, men det ser faktisk ud til, at det er det, der sker nu. Ifølge Washington Post er den midlertidige licens, som gav en smutvej til opdateringerne, nemlig udløbet.

Chance for forlængelse

Licensen ikke haft dette formål for øje. Den er skabt for at beskytte mindre amerikanske virksomheder, der anvender Huawei-udstyr og har været afhængige af support fra den kinesiske virksomhed for at holde udstyret kørende. Den amerikanske regering har tilladt dette samarbejde i en begrænset periode, så virksomhederne ikke var tvunget til at skifte udstyr fra den ene dag til den anden.

Se også:  Huaweis topchef: "Vi skiller os ikke af med vores smartphone-afdeling"

Den har imidlertid haft den følgevirkning, at Huawei har kunne modtage opdateringer fra Google til ældre smartphones.

Licensen udløb torsdag i denne uge, og det betyder faktisk, at de gamle Huawei-mobiler lige nu er afskåret fra opdateringer. Google har bekræftet af det er denne licens, der har gjort det muligt at udsende opdateringerne.

Det er dog ikke umuligt, at den amerikanske regering vælger at forlænge licensen. Regeringen skal betale, hvis mindre virksomheder skal skifte til nyt udstyr, “der ikke udgør en national sikkerhedsrisiko”, og det tyder ikke på, at det vil ske i nærmeste fremtid.

[OPDATERET]: I kølvandet på denne sag, melder Huawei ud, at alle brugere af deres mobiler kan være sikre på fremtidige opdateringer. Læs mere her:

Huawei garanterer fremtidige opdateringer til alle deres mobiler

 

Ingen betydning for nyere Huawei-mobiler

Siden handsblokaden trådte i kraft, har Huawei kæmpet hårdt for at gøre sig uafhængige af Google. Nyere Huawei-mobiler som P40 Pro, kører producentens eget EMUI-system, baseret på en open source udgave af Android, der er frit tilgængelig, og derfor ikke underlagt handelsblokaden. Med den nye Find Apps / Petal Search tjeneste, er der desuden gjort adgang til over en million apps, uden om Google Play. For nyere Huawei-mobiler har licensens udløb derfor ingen betydning.

Huawei P40 Pro [TEST]: Huaweis stærke kameramobil klarer sig okay uden Google

 


TAGS
Google
handelskrig
Huawei
trump

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S