Home » Internet » Nu er det ikke kun mænd og kvinder, der kan være på Facebook
Nu er det ikke kun mænd og kvinder, der kan være på Facebook

Nu er det ikke kun mænd og kvinder, der kan være på Facebook

Share

Transpersoner, biseksuelle og mere end 60 andre kønskategorier kan nu få lov at definere sig selv korrekt på Facebook

Facebook udvider i dag mulighederne for valg af køn på Facebook med dansk sprogindstilling. Når man skal definere sit køn, kan man nu vælge mellem 68 forskellige kategorier.

Dermed giver Facebook transpersoner bedre mulighed for at udtrykke deres identitet gennem valg af køn. De er ikke længere begrænset til valget mellem ’kvinde/mand’, men kan under ’brugerdefineret’ vælge mellem 68 kategorier, som Facebook har udarbejdet i samarbejde med LGBT Danmark.

Ud over de nye brugerdefinerede kønskategorier kan de selv bestemme, hvem oplysningen om køn skal være synlig over for. De kan vælge, om informationen skal være offentlig, synlig for venner, synlig for grupper eller synlig blot for enkeltpersoner. Derudover kan man selv vælge indstilling for, hvordan Facebook skal omtale én (han, hun eller neutralt).

Se også:  Børn overtræder regler på sociale medier – forældre synes det er ok

Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner (LGBT Danmark) glæder sig over indførelsen af de mange kategorier.

“Der er et behov for at kunne udtrykke mangfoldighed i forhold til køn med mere end to kategorier. Facebook opfylder dette behov og sætter nye standarder for de sociale netværk. Især måden, vi udtrykker køn på, har brug for en mere passende terminologi. Det var derfor med glæde, at LGBT Danmark modtog Facebooks henvendelse om rådgivning i forbindelse med udvidelsen af indstillingerne for køn,” siger Søren Laursen, forperson, LGBT Danmark.

“Folk deler de ting på Facebook, der er vigtige for dem. Vi ønsker at skabe et miljø på Facebook, hvor alle har mulighed for at være autentiske og for at være sig selv. Og her er køn et af de mest centrale aspekter,” siger Thomas Myrup Kristensen, Director, Public Policy Nordics, Central & Eastern Europe and Russia hos Facebook.

Se også:  Pas på når du deler feriebilleder på Facebook: Her er 4 gode råd

“Men kønskategorierne ’kvinde og mand’ opleves ikke som fyldestgørende for alle, når de skal udtrykke, hvordan de føler og opfatter sig selv. Vi er derfor glade for, at LGBT Danmark har hjulpet os med at finde frem til en passende terminologi for kønskategorierne for de dansksprogede på Facebook.”


TAGS
Facebook
seksualitet
sociale medier

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S