Home » Gaming & Konsoller » Nu er der skærm i spilcontrolleren
Nu er der skærm i  spilcontrolleren

Nu er der skærm i spilcontrolleren

Share

Nintendos legendariske Wii-konsol har fået en tiltrængt opgradering. I den nye Wii U kan du styre spillene med en controller, der har indbygget touchskærm. Og skærmen giver dig helt nye muligheder

Nintendo Wii er en legende blandt spillekonsoller. Da den kom frem, var den med til at flytte konsollerne fra gaming-nørdernes dunkle verden ind i familiernes opholdsstuer. Med sine sports- og motionsspil nåede den et helt nyt publikum, ikke mindst mange kvinder. Men kampen om forbrugernes gunst er skarp, og Wii har længe trængt til en fornyelse. Det er for alvor sket med den fuldstændig nytænkte Wii U, som leveres med en controller, der har indbygget, berøringsfølsom skærm. GamePad kalder Nintendo den opsigtsvækkende controller.

Faktisk er skærmen på controlleren så stor, at den kan fungere som alternativ til den tv-skærm, man normalt bruger til Wii-spil. Du kan sagtens nøjes med den lille skærm på GamePad til en række spil. Så kan du spille Wii U-spil, selvom andre i familien bruger stuens tv til at se en film, eller du befinder dig et sted uden tv.

Wii U GamePad har indbygget accelerometer, gyroskop og to analoge styrepinde, så den er en effektiv controller. Men hele ideen med skærmen er at udvide controllerens funktionalitet og tilføre nye muligheder til spillene. Derfor har GamePad også indbygget kamera og mikrofon, og den understøtter NFC, Near Field Communication, så den kan registrere eksempelvis små fysiske figurer, der kan indgå i et virtuelt spil.

Wii U-spillene er kommet

Der er allerede udkommet en masse spil, som understøtter Wii U-mulighederne. Et af dem er Call of Duty: Black Ops II, hvor den ekstra skærm giver bedre mulighed for at få overblik over og organisere sine våben. Den ekstra skærm kan også øge overblikket som i spillet Mario Chase, hvor du fra GamePad’en ser spilleområdet fra en anden vinkel.

I spillet ZombiU fungerer GamePad blandt andet som riffelsigtekorn. Og Nintendo har ved presseevents demonstreret, hvordan den ekstra skærm på gulvet kan fungere som golf-tee. Wii U GamePad er altså ikke bare endnu en ”dum” skærm, men den tilfører helt ny funktionalitet.

Også til seriøs gaming

Nintendo vil selvfølgelig fastholde alle os, der i forvejen er vilde med Wii-konsollen, men noget tyder på, at japanerne også vil tilbyde noget nyt til de mere seriøse gamere, som normalt vælger pc-, Xbox- eller PlayStation-miljøerne. For Nintendo har også lanceret en anden ny controller, Wii U Pro Controller, der minder en del om controlleren til Xbox 360. Opbygningen og funktionerne appellerer til de mere rutinerede gamere.

Se også:  Philips Momentum 558M1RY [TEST]: Gigantskærm til gameren

Men det er afgørende for, om den radikale og spændende idé med skærm-controlleren Wii U GamePad bliver en succes, at der er tilstrækkeligt mange spil, som udnytter dens muligheder – også selvom nyheden er bagudkompatibel, så du kan spille alle dine ”gamle” Wii-spil på den nye Wii U-konsol.

Nintendo har tydeligvis holdt linjen varm til softwarefirmaerne, for det er ret imponerende, hvor mange titler til Wii U der allerede fandtes ved premieren i november. Foruden de tidligere nævnte noterer man centrale titler som Assassin’s Creed III, Epic Mickey 2, FIFA 13, Just Dance 4, Mass Effect 3, New Super Mario Bros., Skylanders: Giants og Tekken Tag Tournament 2. Det ser da fornuftigt ud til en start.

Wii U-universet omfatter også kommunika-tionssystemet Miiverse, hvor du kan chatte om spil og andet med andre Wii U-gamere i hele verden. En integreret browser giver mulighed for at surfe på nettet. Her kan du også bruge den lille skærm på GamePad’en.

Wii U leveres i to versioner – en hvid Basic Pack med 8 GB intern hukommelse og en sort Premium Pack med 32 GB. Den sorte konsol fås desuden i to udgaver – den ene med spillet ZombiU og den anden med spilsamlingen Nintendo Land. Begge pakker indeholder Wii U GamePad, og i den store pakke får du et GamePad-stativ med.

Mange spil er allerede tilpasset GamePad-skærmen – her er nogle af de mest spændende.

ZombiU

Året er 2012 i London, og pesten er over byen. De forskrækkelige levn af borgerne, som er hærget af den frygtelige sygdom, slæber sig rundt i gaderne og venter på at sætte tænderne i noget levende kød, dit kød!

ZombiU er bygget op helt fra grunden til at udnytte Wii U’s GamePad-controller fuldt ud. Hold godt fast i din eneste chance for overlevelse, GamePad-controlleren, for hvert sekund tæller. De to skærme er ikke blot en hjælp. De bygger også op til dobbelt frygt, mens du bevæger dig rundt ved for eksempel middelalderfæstningen Tower of London og det statelige Buckingham Palace.

[pt id=’2025505′ size=’large’ link=’file’]

 

Du bliver kastet ind i en grusom, galaktisk krig for at generobre Jorden fra en nærmest ustoppelig fjende. Du er Commander Shepard – den eneste, som kan redde kloden fra total udslettelse. Men du er ikke alene. Ved din side har du et eliteteam af benhårde soldater, som er klar til at adlyde dine ordrer.

Se også:  Philips Momentum 558M1RY [TEST]: Gigantskærm til gameren

Angrib fra flankerne med dine tropper eller som ensom ulv. Det er din beslutning. Brug dækning, eller storm frem med fingeren på aftrækkeren. Fyr taktiske angreb af på afstand, eller stå ansigt til ansigt med fjenden i nærkamp.

[pt id=’2025506′ size=’large’ link=’file’]

 

En sjov og livlig fornøjelsespark med 12 forskellige attraktioner, hver især baseret på en af Nintendos uforglemmelige serier. Hver attraktion har unikke og anderledes gameplay-oplevelser, som kun er mulige med Wii U GamePad-controlleren.

Op til fem spillere kan deltage i dyna-miske multiplayer-spil i udvalgte attrak-tioner. Oplevelserne ændrer sig fra gang til gang, afhængig af om spillerne bruger GamePad, holder en Wii Remote eller bare sidder og ser på de andre spille. Attraktionerne omfatter spil som The Legend of Zelda: Battle Quest, Mario Chase, Luigi’s Ghost Mansion og Yoshi’s Fruit Cart.

[pt id=’2025507′ size=’large’ link=’file’]

 

Verdens sjoveste dansespil rummer i den nyeste version 40 helt nye hits. Just Dance 4 sætter de bedste fester i gang, lige meget hvad anledningen er.

Med Wii U GamePad’en kan du lave en playliste, vælg den næste sang, skrive tilegnelser live på skærmen, tage billeder og videoer af dine bedste øjeblikke og ikke mindst dele det hele med dine venner. Du kan endda lave om på dansekoreografien løbende og vælge dine venners næste bevægelser på skærmen. Du bruger bare den nye GamePad.

[pt id=’2025508′ size=’large’ link=’file’]

 

Kom i form foran skærmen. Med Your Shape Fitness Evolved kan du sætte mål og forsøge at nå dem på en engagerende og motiverende måde. Du kan lave et individuelt fitnessprogram med daglige opgaver på op til fire uger skræddersyet til dit nuværende niveau. Du kan også få forbindelse til dine venner online og samarbejde om at få smidt kiloene og få banket kondi-tallet i vejret.

Der er 125 forskellige træningspas og 215 bevægelser. Ligegyldigt om du har lyst til styrketræning, konditionstræning, udstrækning eller afslapning, finder du øvelserne her.

[pt id=’2025509′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
Nintendo
Spillekonsol
TechLife
Wii U

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S