Home » Sikkerhed » Nu er Canon også ramt af kæmpe ransomware-angreb – flere services nede
Nu er Canon også ramt af kæmpe ransomware-angreb – flere services nede

Nu er Canon også ramt af kæmpe ransomware-angreb – flere services nede

Share

Canon, en af verdens største kameraproducenter, er tilsyneladende ramt af et kæmpe ransomware-angreb, der har lagt det amerikanske website og flere services ned. Hackere har fået fat i en stor mængde data, som de vil offentliggøre, hvis der ikke betales en stor sum penge

Det er ikke mere end et par uger siden, at Garmin blev ramt af et kæmpe ransomware-angreb, som i flere dage lagde deres tjenester ned. Det tyder på, at Garmin måtte have den store pengepung frem for at komme tilbage i drift igen.

Nu er det Canon, der er ramt. Og det i den helt store stil. Mediet BleepingComputer skriver, at Canon er blevet offer for et ransomwareangreb, foretaget af den berygtede hackergruppe Maze, som tidligere har stået bag angreb på LG, Xerox og Cognizant.

Se også:  Kendt botnet tilbage som den største trussel mod virksomheder
Hjemmeside og systemer nede

Canons amerikanske website er gået ned og det samme er eftersigende mailsystemer samt Microsoft Teams m.m. Der skal eftersigende være stjålet 10TB data, som hackerne truer med at offentliggøre, hvis ikke Canon betaler en stor sum penge. Den stjålne data inkluderer brugerdatabaser og lignende.

Canon har sendt en intern meddelelse til sine medarbejdere som BleepingComputer har fået fingrene i. Her fremgår det at en række af selskabets systemer lige nu er utilgængelige på grund af en ransomware-hændelse, som er opdaget for nylig. Man skriver desuden, at der er iværksat en beredskabsplan og hyret sikkerhedseksperter, der har erfaring med sådanne hændelser.

Se også:  Utallige nyhedssider over hele verden var nede (opdateret)

På Canons globale hjemmeside har man de seneste dage kunne læse notifikationer, der undskylder tab af brugerdata på image.com. Det er dem, der har sat mistanken om et hackerangreb igang hos BleepingComputer.

Canon begrunder den beklagelige hændelse med en fejl i en kode, som er rettet nu. Producenten afviser, at der har været uautoriseret indtrængen på image.com, og at der er lækket data. Ifølge BleepingComputer har fejlen i koden dog ingen relation til datatabet.


TAGS
Canon
ransomware
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S