Home » Internet » Nu bliver Twitter en Windows 8-app
Nu bliver Twitter en Windows 8-app

Nu bliver Twitter en Windows 8-app

Share

Følg nyhedsstrømmen og de seneste trends med den officielle Windows 8 Twitter-app. Med nye, ekstra features kan du også lægge film og fotos på din mikroblog

Danskernes interesse for mikroblog-værktøjet Twitter er fortsat begrænset, men under det seneste melodigrandprix – Eurovision – hvor Danmark som bekendt tog førstepladsen, skete der noget. Ifølge analysesitet overskrift.dk røg der over 1000 såkaldte tweets af sted på 10 minutter. Interessen har siden haft tag i danskerne, og tjenesten får cirka 5000 nye, danske brugere om måneden. I dag har 150.000 af os en Twitter-profil. Er du blandt de nysgerrige, som gerne vil i gang eller bare vide, hvad Twitter kan, så læs videre her.

Twitter er et enormt indflydelsesrigt website, hvor kendte, politikere og ganske almindelige mennesker hænger ud, deler links, diskuterer tidens hotteste emner og fra tid til anden poster billeder af vores mad.

I sagens natur skifter Twitter konstant indhold, så hop hurtigt på – enten for at læse om, hvad der sker, eller for at poste dine egne tweets og lade dine følgere (som det hedder i Twitter) vide, hvad du fordriver tiden med.

Flere Windows 8-apps kan forbinde dig med Twitter, men sitet selv har netop lanceret sin egen officielle app, som gør det nemmere end nogensinde at dele sine tweets – kommentarer – med resten af verden.

[pt id=’2027430′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Se flere detaljer!En af de fedeste ting ved den nye Twitter-app er at vedhæftede links til fotos eller websider kan aktiveres med et enkelt klik. Derefter vises hele tweetet sammen med vedhæftningen.”‘]

Se flere detaljer!En af de fedeste ting ved den nye Twitter-app er, at vedhæftede links til fotos eller websider kan aktiveres med et enkelt klik. Derefter vises hele tweetet sammen med vedhæftningen.

At begynde at bruge Twitter-appen til Windows 8 er enkeltheden selv. Efter download fra Windows Store klikker du blot på appens flise. Indtast brugernavn og password. Har du ikke en konto endnu, klikker du på ”Tilmeld dig Twitter”.
Første gang du logger på, vil du blive spurgt, om appen må køre i baggrunden. Vi anbefaler, at du gør det, for dermed misser du aldrig vigtige tweets, mens du laver noget andet.

Twitter-appen er særlig god til større skærme med touch, da du nemt bladrer gennem tweets. Hovedvinduet viser, hvem som tweeter, og hvad de taler om. Dette er også perfekt integreret i Windows 8, da du nemt kan hente amuletten Søg fra amuletmenuen og derfra på bestemte mennesker eller emner nemt og hurtigt. Det bedste er, at du ikke behøver at bruge appen for at benytte søge-amuletten. Du aktiverer blot Søg, skriv hvad du leder efter og klik på ”Twitter” fra mulighederne, som listes nedenunder.

[pt id=’2027431′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Tweet ude i siden: Vær ikke ærgerlig over at misse vigtige feeds. Læg Twitter-appen i skærmens ene side (her til højre) og brug resten af pladsen på noget andet.”‘]

Tweet ude i siden: Vær ikke ærgerlig over at misse vigtige feeds. Læg Twitter-appen i skærmens ene side (her til højre) og brug resten af pladsen på noget andet.

For at skrive dit eget tweet klikker du bare på ikonet for ”Nyt tweet”, som ligner et stykke papir og en fjerpen. Et hurtigt klik, og du kan begynde at skrive din besked på 140 tegn. Det er nemt at tilføje billeder fra din Windows 8-enhed, og du kan endda fortælle andre, hvorfra du skriver.

Se også:  Verdens mindste og letteste fuldformat-kamera

En af grundene til Twitters popularitet er, at tjenesten er så god til at dele, hvad du har fundet på nettet uanset, om det er med ukendte eller venner. Med Windows 8 er det endnu nemmere. Finder du et link eller et billede på internettet, åbner du bare Amulet-menuen, vælger ”Del” og derefter ”Twitter”. Herefter åbnes appen, og du er parat til at dele de guldkorn, du har fundet. Vær opmærksom på, at du skal stå i en Windows 8-app for Google eller Internet Explorer, før det virker. Du kan på samme måde også dele fotos og dokumenter, når du har den rette app åben. Bare vælg Amulet-menuen og begynd at dele.

Arresteret i Egypten
”Arrested” – tweet af den amerikanske studerende James Buck fra bagsædet af en politibil. Buck var i 2008 taget til Egypten for at dække de simrende uroligheder. Bucks Twitter-følgere kontaktede skolen, som kontaktede den amerikanske ambassade og pressen. Næste dag kunne Buck tweete ordet ”Free”.

Is på Mars

”We have ICE!!!!!” – NASA kunne i 2008 fortælle omverden, at der var fundet is og dermed basis for liv på Mars.

Fly i floden

”There’s a plane in the Hudson… Crazy” – Janis Krums var tilfældigvis på en færge på Hudson-floden, da et passagerfly i 2009 nødlandede på vandet. Det lykkedes Janis at fotografere og
tweete om begivenheden.

Besæt gaden

”September 17th. Wall Street. Bring Tent” – opfordringen fra Adbusters Magazine, som i 2011 samtidig navngav fænomenet Occupy Wall Street.

Se også:  Dét elsker danskerne at fotografere med deres mobil

Twitter Maps
En app som gør det muligt at søge på nøgleord eller sætninger og derefter indtaste din position eller den adresse, du er interesseret i. Twitter Maps viser dig derefter relevante tweets markeret på et kort.

Rowi
Giv Twitter en lækker brugergrænseflade og få vist de vigtigste tweets, så snart de er lagt på. Den strømlinede tilgang til vedhæftninger gør, at du ikke behøver klikke på tweets for at se, hvad de indeholder.

Vine

Med Vine kan du lægge videoklip (maksimalt seks sekunder hver) på din Twitter-profil. Appen er kun udgivet til iOS og Android.

Danske kendisser og politikere er også kommet på Twitter. Her er fem af de mest populære, når det gælder antallet af såkaldte følgere.

# Medina
# Caroline Wozniacki
# Anders Fogh Rasmussen
# Simon Kvamm
# Per Vers

Opdag trends
Klik på ”#”-ikonet for at følge med i de seneste trends på Twitter. En fremragende måde for hurtigt at få det seneste af de vigtigste nyheder fra hele verden. Sker der noget stort, finder du det på Twitter.

Alt om dig
Klik på ”Mig” for at se din personlige profil. Her finder du også en liste over dine tidligere tweets, og hvor mange du har lavet. Du kan også se dine følgere, og dem du har valgt at følge.

Retweet beskeder
Har du set et tweet, som vil interessere dine følgere? Du kan dele tweetet ved at retweete det. Du skal blot vælge tweetet og derefter ikonet med to pile inde i en cirkel.

Svar på tweets
Nogle gange ser du et tweet, som du vil svare på. Du klikker på tweetet og derefter svarknappen udformet som en pil. Du behøver ikke følge personen for at kunne gøre dette.

Skab forbindelsen
Tingene går hurtigt på nettet, men med Twitter-appen til Windows 8 følger du nemt med i samtalerne. Du skal blot klikke på ”@”-symbolet for at få en liste over alle dem, som er i samtale med dig.


TAGS
film
foto
Twitter
Windows 8
windows 8 app

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S