Home » Bærbar computer » Nu bliver tablets lige så hurtige som bærbare
Nu bliver tablets lige så hurtige som bærbare

Nu bliver tablets lige så hurtige som bærbare

Share

Med super-processoren Tegra 3 gør Nvidia det muligt at skabe tablets med firekernede kræfter og stærk grafisk ydelse, som vil kunne måle sig med de bærbare i styrke

Tegra 3, også kaldet Kal-El, er verdens første mobilprocessor med fire kerner. Den har Nvidia netop præsenteret, og som vi beretterede i går, er Asus inden længe klar med den nye Eee Pad Transformer Prime, som bliver den første tablet med processoren. Inden længe følger også mobiler med Tegra 3 – det rygtes, at HTC bliver den første med en firekernet mobil i form af den endnu ikke offentliggjorte Edge.

Chippen er baseret på Arm A9-processorer, og med Tegra 3 åbner der sig en ny verden for tablet- og mobilbrugeren. De hidtil begrænsede kræfter får ifølge Nvidia et væsentligt boost, som rykker ydelsen tæt på den, vi kender fra bærbare computere. Det gælder ikke kun den rå processorkraft med også grafikydelsen, som nu får ekstra vitalitet takket være den 12-kernede GeForce-chip, som er indbygget i Tegra 3.

Se også:  Sådan delidder man sin processor – men hvorfor?

Ifølge Nvidia er ydelsen samlet set tre gange højere end den dobbeltkernede forgænger, Tegra 2. Således skal multitasking, webbrowsing og afvikling af krævende apps blive en leg, mens spil og multimedieafvikling kommer til at køre gnidningsfrit.

Et af de væsentligste problemer for små apparater som mobiler og tablets er dog at holde en nogenlunde acceptabel batterilevetid og med en monsterprocessor som denne, kunne man frygte, at apparatet er fladt på et par timer.

Sådan bliver det imidlertid ikke, lover Nvidia. For at komme problemet i forkøbet har producenten nemlig udstyret Tegra 3 med en ekstra processor, der sætter ind ved lav belastning. Kun når der kræves flere kræfter, aktiveres de fire kerner. Det betyder, at strømforbruget kan holdes på et rimeligt niveau, og Asus lover da også, at Eee Transformer Prime giver op til 12 timers batterilevetid på en opladning.

Se også:  Processor-duel: Intel Core i9-10980XE vs. AMD Threadripper 3970X


TAGS
ARM
Mobilprocessor
NVIDA
processor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S