Home » Software » Nu bliver stemme-assistenten kønsneutral: Skal bekæmpe diskrimination
Nu bliver stemme-assistenten kønsneutral: Skal bekæmpe diskrimination

Nu bliver stemme-assistenten kønsneutral: Skal bekæmpe diskrimination

Share

Sam er verdens første kønsneutrale stemme til digitale assistenter. Den er skabt for at udjævne kønsbalancen og minimerer de fordomme kønnede stemmer kan være med til at forstærke

I dag har langt de fleste digitale assistenter kvindestemmer. Det kan være problematisk. UNESCO udgav i 2019 en rapport, der påviste, at kvindelige stemme-assistenter kan forstærke køns-fordomme og endda føre til negative reaktioner.

Samtidig identificerer mange mennesker sig ikke med et bestemt køn. Det gælder 12 procent af alle ’millenials’. Denne gruppe har ikke hidtil haft en stemme, de kunne identificere sig med. Men det får de måske nu.

Assistent uden køn

Sammen med CereProc, der udvikler tekst-til-tale teknologi, har konsulenthuset Accenture udviklet Sam, verdens første kønsneutrale stemme.

Sam benytter sig af kunstig intelligens, og er frit tilgængelig som open source. Den kan implementeres i alle typer software.

Se også:  Danskerne kan nu købe Amazon Echo-højttalere

Michael Frederiksen, der er Technology Consulting Senior Manager hos Accenture Danmark, forklarer:

”Stemmer, sprog og dialekter har stor betydning for udbredelsen af digitale assistenter. Virksomheder er naturligt nok meget opmærksomme på, hvordan de møder deres kunder. Eksempelvis kan en irsk bank ikke leve med en kundeservice, der møder kunderne med britisk accent. Og vi vil også se flere og flere eksempler på, at stemmerne kan tilpasse sig den enkelte kundes præferencer. Sam er et stort skridt fremad i den udvikling – både som en stemme alle uanset kønsidentitet kan identificere sig med, og en stemme som ikke puster til folks fordomme om det ene eller andet køn.”

Se også:  3D-printet tøj og den uendelige butik – sådan køber du ind i 2030

Sam er udviklet i samarbejde med personer, der ikke identificerer sig med et bestemt køn. Deres feedback er anvendt til at udvikle ikke bare stemmens frekvens, men også talemønstre, intonation og sågar ordvalg.

Accenture arbejder desuden sammen med forskere på Heriot-Watt University, som sammen med andre universiteter vil bruge Sam til at forske i videreudviklingen af intelligente samtale-assistenter, der kan reducere kønsfordomme.

Fakta om stemmestyrede digitale assistenter:

I 2020 interagerede forbrugere med 4,2 mia. digitale assistenter globalt, og dette tal forventes at være det dobbelte i 2024 (Juniper Research)
En gennemsnitlig person kommer i fremtiden til at have flere samtaler med robotter end deres ægtefælle (IDC Futurescape)
I 2020 skønnes stemmeassistenter at have forøget produktiviteten hos deres menneskelige kollegaer med 10 procent (Gartner)


TAGS
digital assistent
stemmestyring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S