Home » Grafikkort » Nu bliver grafikkort billigere
Nu bliver grafikkort billigere

Nu bliver grafikkort billigere

Share

Priserne på de eftertragtede grafikkort fra AMD og Nvidia er endelig begyndt at falde, efter at have nået rekordhøjder i 2021

Alene det at få lov at købe et af de nyeste grafikkort eller for den sags skyld en konsol eller gaming-pc med et af dem installeret har været en bedrift i sig selv. Og hvis man skulle være så heldig at det lykkedes, skulle der graves dybt i lommen. Det seneste halvandet års tid har efterspørgslen og priserne på grafikkort vokset sig til et niveau, der ikke er set lignende før.

Corona og krypto

De primære årsager har været en corona-pandemi, der har udfordret produktionen og et kryptovaluta-marked, der har gjort krav på enorme mængde grafikkort til mining. Derudover har nedlukninger sat gang i gaming-lysten hos forbrugerne, og det samtidig med at der er udsendt nye versioner af markedets største spillekonsoller på markedet, begge udstyret med nye og stærke grafikkort.

Se også:  AMD Ryzen 7 5700G [TEST]: Fantastisk allround-processor
Kurven er knækket

I januar er der imidlertid begyndt at vise sig tegn på faldende priser og større tilgængelighed. Det viser de seneste data fra 3DCenter. Dette skyldes, i hvert fald til dels, et fald i priser på krypto-valutaen Ethereum.

Tallene støttes op af faldende brugtpriser på eBay. Her er grafikkort som eksempelvis Radeon RX 6600 XT faldet 11,6 procent, ifølge Tom’s Hardware. Brugtpriserne er dog fortsat væsentligt højere end producenternes anbefalede priser. Radeon RX 6600 XT har en vejledende pris på 329 dollars, men sælges til en gennemsnitspris på 518,66 dollars på eBay.

Langt til normaliserede priser

Priserne på konsoller er ligeledes faldet ifølge The Verge. Den nyeste PlayStation og Xbox kan fås omkring 100 dollars billigere nu, sammenlignet med perioden før nytår. Dette kunne tyde på at den massive efterspørgsel er ved at aftage en smule.

Se også:  Intels nye cpu-generation og fremtiden

Trods gryende tendens til faldende priser, er vi stadig milevidt fra niveauet for cirka halvandet år siden, og vi skal nok ind i 2023 før vi ser et stabiliseret marked med nogenlunde normale priser.

Grafikkort [TEST]: Den nye generation af kvalitetskort


TAGS
crypto mining
gpu
Grafikkort
kryptovaluta

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S