Home » Sikkerhed » Nu bliver du snigløbet af hackerne
Nu bliver du snigløbet af hackerne

Nu bliver du snigløbet af hackerne

Share
Lenovos nye koncept

Lenovo er en af de markedsledende pc-producenter, der er gået mest radikalt til værks. Det er en kinesisk ejet virksomhed, og den har noget at forsvare. Lenovos brands og koncept er oprindelig udviklet af IBM, men Lenovos pc’er er i dag ligeså udbredte i store og små erhvervsvirksomheder over hele kloden, som de var, dengang IBM stod bag for eksempel den populære bærbare computer ThinkPad. Den position vil Lenovo selvfølgelig fastholde.

Virksomheden har derfor valgt en linje, der hedder stærkt fokus på sikkerhed, men også åbenhed. I praksis har producenten samlet og udbygget sine vidt forskellige sikkerhedstiltag under et nyt begreb, ThinkShield. Navnet og konceptet blev fundet i fjor. Det hele er blevet limet sammen på en måde, så Lenovo nu kan hævde at levere ThinkPads, der er sikret fra vugge til grav. I denne sammenhæng er især ”vugge” interessant. For hackerne har for længst opdaget, at der er muligheder ude på fabriksgulvene.

Se også:  En lille chip med stor virkning

Underleverandører til Lenovos ThinkPad-computere skal acceptere at følge branchestandarder og overholde strenge sikkerhedskrav. Desuden producerer Lenovo på egne fabrikker, hvor der føres løbende kontrol. Men tillid er som bekendt et skrøbeligt fænomen, så når en ThinkPad er produceret, tager Lenovo et snapshot af maskinens data. Det lægges som en rapport på en server hos processorgiganten Intel. På den måde kan kunden efter modtagelse af maskinen være sikker på, at den ikke er blevet ændret undervejs. Kunden kan nemlig køre et program, som tester computerens data op mod data i rapporten.

Lenovo lover også kunderne, at hvis der konstateres sårbarheder på for eksempel en fabrik, er den pågældende underleverandør forpligtet til at informere Lenovo, som lader oplysningerne gå videre til kunderne med det samme. Officielt er det altså Lenovos politik, at virksomheden ikke fortier nogen sikkerhedstrusler. Det er nye tider, for tidligere blev hackerangreb næsten altid fortiet. Erfaringen er dog, at kampen mod hackere er nemmere at vinde, hvis alle berørte har en åben informationspolitik.

Lenovo har til den professionelle linje af bærbare computere udviklet sikkerhedskonceptet ThinkShield.

Business er sikrest

Det er især i store virksomheder og kritiske offentlige institutioner, at sikkerhed helt ned på produktionsniveauet spiller en stor rolle. Virksomheder frygter industrispionage, og staten frygter spionage fra andre stater. Derfor er det især de businessrettede computere, som lige nu er bedst rustede mod hackerangreb i forsyningskæden, eller når der skal foretages opdateringer af den software, som følger med computeren. Det gælder uanset, om du køber en maskine fra Lenovo, HP, Dell eller en af de andre store pc-leverandører, som har fokus på sikkerheden i alle faser af en computers levetid.

Så hvis sikkerhed er en virkelig høj prioritet for dig, så skal du have fat i en Lenovo ThinkPad eller en business-rettet pc fra en af de andre producenter. Pc’er til konsumenter er dog ikke forsvarsløse. Men de er heller ikke helt så interessante for hardware-hackere, for de informationer hackerne kan hente ud gennem en bagdør på en konsument-pc, har ikke samme kommercielle eller politiske vægt, som tilfældet kan være med en business-maskine eller en server.

Hackere er næsten altid drevet af ønsket om at tjene penge. Det gælder også de stadigt flere hardware-hackere. Derfor er business-computeren placeret forrest ved hardware-fronten i cyberkrigen, mens pc’en på hjemmekontoret har en mindre udsat position og blot hører en svag krigsrummel i det fjerne.

TAGS
hacking
It-sikkerhed
kaspersky
lenovo
sikkerhedssoftware

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S