Home » Internet of Things » Nordiske virksomheder opruster massivt på kunstig intelligens
Nordiske virksomheder opruster massivt på kunstig intelligens

Nordiske virksomheder opruster massivt på kunstig intelligens

Share

De nordiske virksomheder er begyndt at satse massivt på kunstig intelligens, og de store investeringer skal give konkurrencemæssige fordele i kampen om at levere de bedste personlige kundeoplevelser. Men seks ud af ti (57 pct.) nordiske virksomheder kan ikke analysere data hurtigt nok. Det viser en ny undersøgelse fra Adobe

De nordiske virksomheder melder sig nu for alvor ind i kampen om den kunstige intelligens, der skal bringe orden i datakaosset, forbedre de personlige kundeoplevelser og sikre, at kundernes data bliver behandlet forsvarligt.

En ny undersøgelse fra Adobe, der bliver udgivet i rapporten Context is Everything, viser, at næsten hver niende virksomhed (88 pct.) i Norden prioriterer personalisering højt. Alligevel er det kun knap en fjerdedel (23 pct.) af virksomhederne, der er tilfredse med deres niveau af personalisering. Det placerer Danmark og Norden bag vores europæiske naboer Schweiz og Frankrig, der begge ligger på 35 pct., og Storbritannien, der ligger på 30 pct.

Mere kontrol

Med kunstig intelligens får virksomheder langt mere kontrol over deres data, og kapaciteten til at analysere de store bunker data bliver mangedoblet. Fordelene ved kunstig intelligens er vigtige at have i baghovedet, når man ser på situationen for de nordiske virksomheder i dag: Lidt over halvdelen (57 pct.) af de nordiske virksomheder siger, at de ikke har mulighed for at analysere data hurtigt nok, og at de indsamler for meget data fra for mange forskellige steder. Knap halvdelen af virksomhederne (46 pct.) svarer, at GDPR til en vis grad har været en barriere for mere personalisering.

Se også:  Nu skal AI styrke sikkerheden – men det ved hackerne godt

I løbet af de sidste par år er der derfor også kommet et enormt fokus på at forbedre disse områder i Norden.

”Vi kan tydeligt se, at de nordiske virksomheder er blevet klar over, at de er nødt til at komme tættere på kunden og give dem personlige oplevelser, hvis de fortsat skal være del af kapløbet. Mængden af analyse, der kræves for at give de her personlige oplevelser har måske været skræmmende for et par år siden, men med kunstig intelligens kan virksomheder nu hurtigt få de helt rigtige kundeindsigter fra de store bunker data,” siger Julian Kramer, der er Chief Experience Ambassador hos Adobe.

Kigger man på tallene, er det da også tydeligt, at de nordiske virksomheder opruster massivt på personaliseringsområdet:
• 72 pct. er i gang med at ansætte nye kræfter, der skal sikre, at man får mest muligt ud af kunstig intelligens
• 66 pct. uddanner løbende deres ansatte på området
• It-færdigheder, dataanalyse og kundeservice er de tre mest eftersøgte kompetenceområder for de nordiske virksomheder
• Når det kommer til at uddanne medarbejdere er det områder som marketing, etisk forståelse og kundeservice, der har højest prioritet for virksomhederne.

Se også:  Kunstig intelligens skal spotte ulovlige skibe i Arktis

Julian Kramer tilføjer:

”De nordiske virksomheder ser ikke på kunstig intelligens alene som et spørgsmål om teknologi. De fokuserer også på en bredere palet af færdigheder, der skal styrke kundeoplevelsen og ikke mindst sikre, at de behandler kundernes data etisk og forsvarligt,” slutter Imran Afzal.

Om undersøgelsen:
På vegne af Adobe har analysefirmaet Coleman Parkes interviewet 600 beslutningstagere fra erhvervslivet, hvilket omfatter 100 respondenter fra hver er de følgende europæiske lande/regioner: Benelux, Frankrig, Tyskland, Norden, Schweiz og UK. Interviews fandt sted mellem den 21. august og den 12. september. De fulde resultater kan læses i Adobe’s Context is Everything-rapport, der bliver offentliggjort i november 2018.


TAGS
AI
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S