Home » Virtual Reality » Nordisk Film og japansk spiludvikler skyder millioner i at udvikle Virtual Reality i Norden
Nordisk Film og japansk spiludvikler skyder millioner i at udvikle Virtual Reality i Norden

Nordisk Film og japansk spiludvikler skyder millioner i at udvikle Virtual Reality i Norden

Share

Nordisk Film og den japanske spiludvikler gumi Inc. er gået sammen om at lancere accelerator-programmet Nordic VR Startups, der skal fremme udviklingen af Virtual Reality og Augmented Reality i de nordiske lande. 15 mio. kroner er i første omgang blevet investeret i projektet, hvor nordiske VR- og AR-udviklere kan ansøge om at komme med i programmet og få støtte til at realisere deres projekter

Den nordiske spilbranche er i vækst, og nu skal de små nordiske spilvirksomheder med speciale i VR og AR på verdenskortet.

Sådan lyder det fra Nordisk Film, der sammen med den japanske spiludvikler gumi Inc. nu skyder 15 mio. kroner i at lancere accelerator-programmet Nordic VR Startups (NVS). Projektet skal finde de dygtigste VR- og AR-iværksættere i Norden og støtte dem fagligt og økonomisk, så de kan bryde igennem internationalt.

Projektet løber de næste seks måneder, og nordiske VR- og AR-iværksættere kan ansøge om at være med i programmet ved at uploade en projektbeskrivelse på www.nordicvrstartups.com. De udvalgte VR- og AR-talenter vil via programmet få adgang til mentorhjælp, fysiske kontorfaciliteter, rådgivning og op til 750.000 kr. i finansiel støtte.

Se også:  Guide: Spil klassiske spil med DOSBox

“Spilmarkedet er et af de mest interessante forretningsområder for Nordisk Film lige nu. Vi investerer i nordiske spiludviklere, fx har vi netop investeret i svenske Avalanche Studios og tidligere på året lancerede vi sammen med FC København e-sport organisationen North. Med Nordic VR Startups er det VR og AR, som er i fokus, idet det har et enormt vækstpotentiale,” siger Suman Rath, Senior Vice President, Nordisk Film.

Et stærkt, international netværk

Nordic VR Startups deltager i startup-eventen Arctic15 den 3. og 4. maj og til X Reality Day den 5. maj i Helsinki. Her vil Nordic VR Startups præsentere sit accelerator-program og mødes med interessenter, partnere og nordiske VR- og AR-udviklere.

Se også:  Et spil om sikkerhed

“Det nordiske marked har en enormt kreativ og teknisk stærk talentmasse i spil- og filmindustrien, og vi håber på at kunne hjælpe de mange talenter ind på VR-scenen med de ressourcer og den ekspertise vi stiller til rådighed. Vi har allerede haft stor succes med vores Tokyo VR Startups-program i Asien, og i samarbejde med en etableret spiller som Nordisk Film har vi mulighed for at udvide vores projekt til Europa, ” siger Hironao Kunimitsu, CEO i gumi Inc.

Nordic VR Startups-programmet bliver afsluttet til sommer ved den såkaldte Demo Day på Europas største startup-messe Slush 2017. Her kan de virksomheder, der er med i programmet, præsentere deres koncepter for internationale investorer og forhåbentlig få støtte til deres projekter.


TAGS
augmented reality
Nordic VR Startups
Nordisk Film
Spil

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S