Home » Bærbar computer » Nokias netbook er på gaden
Nokias netbook er på gaden

Nokias netbook er på gaden

Share

Nokia hilser den lune årstid velkommen med en forårsfrisk mini-computer, der har en lille vægt, en stor batterilevetid samt 3G-opkobling, så du konstant er online

Nokia kan åbenbart mere end at lave mobiltelefoner. I hvert fald har de nu forsøgt sig med en computer. Måske ikke helt så overraskende et tiltag, når grænsen mellem mobiltelefoner og computere smelter mere og mere sammen og får mange af de samme funktioner.

Nokia Booklet 3G er da også en bærbar med stor vægt på de mobile egenskaber. Udover at besidde et lille og handy format – 1,2 kg, 2 cm tykkelse og 10 tommer skærm – er den udstyret med 3G netværk og plads til SIM-kort, så du kan overføre data fra mobilen og gå på nettet via dit telefonabonnement.

Se også:  Tre års Android-opdateringer i billige og batteristærke Nokia-mobiler

Netbook’en er således designet til livet på farten, hvor du gerne vil være på nettet og arbejde med computeropgaver uden at slæbe rundt på en stor klods af en notebook. Batteritiden på op til 12 timer burde således gøre det muligt at lade strømforsyningen blive derhjemme på de kortere ture og selvom specifikationerne ikke er voldsomt imponerende burde de være kraftige nok til at kunne trække de mest almindelige arbejds- og multimedieopgaver.

Processoren er en Intel Atom Z530 på 1.6 GHz, og computeren har 1GB ram samt en harddisk på 160GB. Tilslutningsmulighederne inkluderer HDMI-udgang, 3 stk. usb 2.0 porte, hovedtelefon-udgang og SD-kortlæser, mens du samtidig finder 1.3 megapixel webkamera og indbygget accelerometer. Nokia hævder desuden at computeren skulle være særdeles lydløs og aldrig bliver overophedet.

Se også:  Samarbejde mellem Nokia, CGI og HMD skal sikre bedre IoT enterprise-løsninger

Styresystemet er Windows 7, og computeren er udrustet med et bredt spektre af Nokias Ovi-tjenester, så du eksempelvis kan orientere dig med OVI-kort og synkronisere mobilens kalender, kontakter, musik, billeder og videoer mellem mobilen og computeren.

At dette skulle retfærdiggøre en pris på 6000 kroner har vi dog svært ved at se. Der findes mange billigere alternativer på markedet, der giver bedre egenskaber. Men måske lyset går op for os, når vi står med den i hænderne.

Har du selv fået lyst til at stifte bekendtskab med Nokia Booklet 3G kan den købes hos Telia og TDC.


TAGS
Booklet 3G
netbook
Nokia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S