Home » Mobiltelefon » Nokia XR20 [TEST]: Robust smartphone – håndværker i habit
Nokia XR20 [TEST]: Robust  smartphone – håndværker  i habit

Nokia XR20 [TEST]: Robust smartphone – håndværker i habit

Share

Den nye Nokia XR20 er ikke designet, så den ligner tilbehør til en gummiged, men den skal faktisk kunne tåle mindst lige så meget som andre toughphones. Og så bakkes den op af markedets måske bedste garanti

Uden liv i skærmen ligner Nokia XR20 så mange andre af markedets store smartphones, og nogle vil måske endda mene, at de stærkt afrundede hjørner virker lidt gammeldags. Men når man får telefonen i hånden, er dens vægt på næsten 250 gram – omkring 30 gram mere end normalt for skærmstørrelsen på 6,7” – med til at give et bundsolidt indtryk. Den er heller ikke spejlglat, men behageligt ru.

XR20 lever op til MIL-STD-810H-standarden fra det amerikanske forsvar og er IP68-klassificeret. Den skulle altså kun tage kosmetisk skade ved at blive tabt fra op til 1,8 meters højde, og den drukner ikke ved at ligge en halv time på 1,5 meter dybt vand.

Se også:  Samsung Galaxy A52s [TEST]: Solid allrounder

Med et temperaturområde fra -22 °C til +55 °C kan telefonen blive standardudstyr i både Siriuspatruljen og Ørkenkorpset, og den nye Gorilla Glass Victus-skærmbeskyttelse er nok det nærmeste, man kan komme til en skudsikker vest.

Producenten har så stor tiltro til telefonens byggekvalitet og features, at hvis uheldet er ude, og skærmen går i stykker, giver HMD Global et års garanti på skærmen og udskifter den uden beregning. Sådan en reparation kan ellers koste op mod 1000 kroner.

Også den almindelige reklama-tionsret er udvidet til en ægte garanti på tre år, som gælder både hardware og Android-systemsoftware. Ydermere kommer der regelmæssige sikkerhedsopdateringer i fire år.

Nul bloatware

Siden Nokia blev relanceret under nye ejere, har mærket holdt fast ved at bruge en basisversion af styresystemet Android. De scorer altså ikke mange (små)indtægter ved at fabriksinstallere en bunke apps, som fylder op i lageret, dræner cpu’en for power, kan dele brugernes data og være vanskelige eller ligefrem umulige at slippe af med.

Se også:  Xiaomi 11T Pro [TEST]: Ekstremt hurtig opladning

Selv efter at vi har installeret de vigtigste af de apps, som vi nødig vil være foruden, på XR20, fylder udvalget kun en smule over et enkelt skærmbillede, og ikonerne er større end normalt.

Grundlæggende har Nokia XR20 meget til fælles med X20-modellen, som vi testede i nummer 10. Den væsentligste forskel er XR20’s toughphone-features, som er medvirkende til den forholdsvis høje pris.

Vi er glade for, at XR20 har fået trådløs opladning, så vi kan have den stående i en holder på skrivebordet og slide mindre på USB-C-porten.

TAGS
arbejdstelefon
Nokia
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S