Home » Mobiltelefon » Nokia 7 plus [TEST]: Smartphone uden bloatware
Nokia 7 plus [TEST]: Smartphone uden bloatware

Nokia 7 plus [TEST]: Smartphone uden bloatware

Share

Ude af Microsofts favntag – eller kvælertag – lancerer Nokia-mærket en familie af smartphones, der ikke er født med en masse apps, som ingen har bedt om

At købe en smartphone kan ofte sammenlignes med at åbne en hjemmeside, der er fyldt med bannerannoncer. Nogle mærker – ingen nævnt, ingen glemt – er værre end andre, men generelt kommer smartphones i dag med et væld af apps, som fylder op i lageret, dræner cpu’er for power, kan dele brugernes data og være vanskelige eller ligefrem umulige at slippe af med.

Bloatware er en af de mere stuerene betegnelser for uønskede apps og programmer, der ligesom reklamer er med til at betale gildet for brugere af it-produkter.

Back to Basics

Android One er noget så enkelt som et umodificeret Android-styresystem med alt det nødvendige til at få en smartphone til at fungere, men heller ikke meget mere. Derefter er det helt op til den enkelte bruger at vælge og installere de apps, som vedkommende ønsker at have.

Se også:  Xiaomi Mi 11 Ultra [TEST]: Et monster af en kameramobil

Derfor var det nærmest kærlighed ved første blik, da vi tog den nye Nokia 7 plus-smartphone i brug. At få præsenteret alle fabriksinstallerede apps med pænt store ikoner og så på et enkelt skærmbillede! Ydermere garanterer Nokia ikke alene regelmæssige sikkerhedsopdateringer, men også to års opgraderinger af styresystemet.

Ydermere er Nokia 7 plus – og firmaets øvrige 2018-modeller – omfattet af Android Enterprise Recommended-programmet. Dette gør det muligt at administrere en virksomheds mobiler centralt, så it-afdelingen ikke skal håndtere hver enkelt brugers smartphone individuelt.

Zeiss tilbage i varmen

Tilbage i Nokias storhedstid i 00’erne indledte finnerne et samarbejde med kamera- og objektivspecialisterne hos tyske Carl Zeiss og lancerede i 2006 den legendariske N93 med et efter tidens standard professionelt digitalkamera. Med 3,2 megapixel og 3x optisk zoom var det milevidt foran andre mobiltelefoner.

Der er også Zeiss-teknologi i de nye Nokia’er, og 7 plus-modellen byder på en spændende løsning med to forskellige bagkameraer, hvor det primære kamera er vidvinklet, mens det andet har et teleobjektiv, der vælges med et tap på skærmen og leverer 2x optisk zoom. Altså den ægte vare med fuld opløsning i modsætning til digital zoom, der ikke er andet end en udsnitsforstørrelse af en del af billedet.

Se også:  Nu kommer OnePlus Nord 2 5G

En anden smart detalje er to muligheder for at kombinere frontkameraet og det valgte bagkamera. Man kan opdele skærmen i to halvdele eller indblænde en selfie i en mindre del af hovedbilledet.

Kameraerne kan selvfølgelig også optage video – op til UHD/4K-opløsning med bagkameraet og FHD med frontkameraet.

I meget krævende situationer kommer billedkvaliteten ikke op i helt samme klasse, som vi har oplevet med smartphones til det dobbelte eller tredobbelte af prisen på Nokia 7 plus. Men til almindelig hobby- og fritidsfotografering kan denne smartphone sagtens måle sig med dedikerede kompaktkameraer.

Vi sætter pris på den hurtige og præcise autofokus og de gode farver, men lidt bedre præstationer – eller indstillingsmuligheder – i stærkt modlys ville ikke skade.

Nokia 7 plus
  • Features
  • Ydelse
  • Kamera
  • Lyd
  • Design
  • Batterilevetid
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Nokia-mærket er kommet på nye hænder, men det er heldigvis hos mennesker, der har mobiltelefoner i deres DNA. Den nye model 7 plus gør et solidt og gennemtænkt ind-tryk, og den kommer med en stor skærm, et spændende kamera og lang batteritid. Android One samt Android Enterprise Recommended og en attraktiv pris er tre grunde til også at anbefale den til professionelle brugere og ”flådeejere”.«

Nøgletal
Pris: 2990 kr. (vejl.)
Skærm: 6” IPS LCD, 18:9 full HD+, 2160 x 1080 pixel
Processor: Qualcomm Snapdragon 660, 8 kerner
Ram: 4 GB
Drev: Intern flash: 64 GB; microSDXC: op til 256 GB
Batteri: 3800 mAh, lynopladning
Kamera: Bag 12 MP vidvinkel + 13 MP tele/ Front 16 MP
AnTuTu Benchmark: 140.877
Styresystem: Android 8.1 Oreo
Mål (B x H x D): 76 x 158 x 8 mm
Vægt: 182 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
mobil
Nokia
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S