Home » Mobiltelefon » Nokia 7.2 [TEST]: En halvkedelig mobil med en fornuftig pris
Nokia 7.2 [TEST]: En halvkedelig mobil med en fornuftig pris

Nokia 7.2 [TEST]: En halvkedelig mobil med en fornuftig pris

Share

Nokia 7.2 er ikke et overvældende møde, men det er en mobil, der vil kunne tilfredsstille de flestes behov og byder på et par interessante finesser

Måske vi i virkeligheden er ved at være over det stadie, hvor vi har behov for at blive blæst bagover af vilde features, hver gang vi køber en ny mobil. Det er blevet et hverdagsredskab, der har sine faste funktioner, og den skal først og fremmest være driftsikker på netop disse. Er man tilfreds med det, er Nokia 7.2 et fint bud på din næste mobil.

Anonymt design

Det er ikke en mobil, der kommer til at vinde nogen designpriser.Den er lige efter bogen med glaskrop og lettere afrundede kanter. Måske lidt kluntet i sit bastante design, men god at holde på.

Der er, hvad man kan forvente af fysisk kontrol og forbindelser, dog med et par af de mere sjældne imellem, som en dedikeret knap til Google Assistant og noget så gammeldags som en fysisk udgang til hovedtelefoner. Tak for det. Login kan ske med fingeraftrykslæser på bagsiden eller med ansigtsgenkendelse. Begge dele fungerer fint.

Se også:  Motorolas nye billigmobil har kæmpe batteri, hurtig skærm og fire kameraer
Overambitiøst kamera

Kameraerne stikker ud fra bagsiden i en cirkel med tre objektiver plus en blitz. Der er 48 MP standardkamera, vidvinkel og en dybdesensor, der gør det muligt at lave bokeh-effekter. Sidstnævnte er der gjort en del ud af. Der er ikke mindre end seks forskellige sløringsprofiler, så du kan få lige præcis det look, du ønsker.

Det kan give okay resultater ved moderate indstilinger, men da vi skruede op på maks, gik det helt galt. Elementer blev løsrevet fra baggrunden og hevet op i front, så rumforholdet blev helt forskruet. Ellers skyder kameraet rimelige billeder, også i lavere belysning, når du bruger nat-tilstanden.

Se også:  Hackere kunne aflytte mobiltelefoner – opdater din Android nu

Vidvinkelkameraet er dog ikke imponerende, og video skal filmes med en rolig hånd, hvis ikke det skal blive sløret. Frontkameraet har fin skarphed, men har en tendens til at hive det røde frem i hudtonerne, hvilket ikke er videre flatterende.

Fin ydelse

Billedet fra den 6,3” store FHD+-skærm er optimeret med allways-on HDR, som konstant optimerer indholdet. Ser du eksempelvis YouTube-videoer i en lavere kvalitet, vil mobilen aktivt gå ind og forbedre billedet.

Resultatet er da til at få øje på. Der er kommet godt knald på både farver og kontrast. Korrektheden i farvegengivelsen kan man måske stille spørgsmålstegn ved, men oplevelsen er som sådan udmærket, og den suppleres fint af de anstændige højttalere, der er indbygget i mobilen.

Nokia 7.2
  • Features
  • Skærm
  • Ydelse
  • Kamera
  • Batterilevetid
  • Design
  • Pris
3.5

Summary

Alt om DATA siger:

»Et fornuftigt køb, hvis du kigger efter en god basismobil. Design, ydelse og skærm er godkendt, og det samme er kameraet, omend det vil lidt for meget. Men selvom prisen er ganske god, har den svært ved at overbevise os om, at det er her, vi skal smide pengene.«

Nøgletal:

Pris: 2699 kr.
Skærm: 6,3” FHD+, PureDisplay
Processor: Snapdragon 660
Ram: 6 GB
Drev: 128 GB
Kamera: 48 MP Quad Pixel f/1.79 + 5 MP dybde + 8 MP f/2.2 vidvinkel 118 grader / 20 MP Quad Pixel f/2 på front
Styresystem: Android 9 (klar til 10)

TAGS
god pris
Nokia
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S