Home » Mobiltelefon » Nokia 2.3 [TEST]: Utrolig pris – men for store kompromiser
Nokia 2.3 [TEST]: Utrolig pris – men for store kompromiser

Nokia 2.3 [TEST]: Utrolig pris – men for store kompromiser

Share

Man tror næsten ikke sine egne øjne, når man ser prisen. Men det kan blive for billigt

Her er prisen banket helt i bund – under 1000 kr. Man kan nærmest kun blive positivt overrasket, når man har at gøre med så billig en mobil. For hvad kan man egentlig forvente? At den overhovedet kan tænde, er vel imponerende i sig selv.

Nokia 2.3 er sjovt nok også et positivt bekendtskab til at begynde med. Den har et nydeligt design med en bagside i hårdt plastmateriale og en skærm, der fylder langt det meste af forsiden. Der er også jackstik, og mobilen har en dedikeret knap til Google Assistent.

Fin skærm og stort batteri

Skærmen er en velvoksen sag på 6,2”. Den har beskeden HD-opløsning, men faktisk et helt nydeligt billede prisen taget i betragtning. Selvfølgelig er det slet ikke på højde med de dyreste mobiler, men skarpheden er nogenlunde og farvegengivelsen i orden.

Se også:  Vildere og dyrere: Her er Apples nye iPhone 13 Pro-modeller

Mobilen har også et imponerende batteri på 4000 mAh. Da den lavopløste skærm ikke sluger så meget strøm, kan du komme igennem et par dage på en opladning. Den oplades via gammeldags Micro-USB og er helt uden hurtigopladning, så man skal tilslutte mobilen i god tid. En fuld opladning tager et par timer.

Lidt for langsom

Mobilen kører Android 9.0, og Nokia garanterer opdatering til Android 10. Det er ikke noget, man kan tage for givet i denne prisklasse. Der er også ansigtsgenkendelse, omend ikke særlig effektiv.

Så langt så godt. Der, hvor kompromiserne for alvor viser sig, er på kamera og ydelse. Der er to kameraer på bagsiden – et 13 MP hovedkamera og et 2 MP bokeh-kamera. På forsiden er der 5 MP selfie-kamera. Uanset tekniske specs er resultaterne blege og udvaskede – lidt som om de er taget i en tåge. Det er næppe billeder, man har lyst til at gemme i fotoalbummet til eftertiden.

Se også:  Samsung Galaxy S21 FE er i butikkerne fra i dag

Man mærker tydeligt, at mobilen er på overarbejde, selv ved basale opgaver. Ventetid og forsinkelser er en del af oplevelsen, og det kan man altså hurtigt blive lidt træt af, hvis mobilen er et hverdagsredskab, der effektivt skal klare et varieret udvalg af opgaver. Men som barnets første mobil kan Nokia 2.3 måske være en fin løsning.


TAGS
billig mobil
Nokia
smartphone

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S