Home » Hovedtelefoner og højttalere » Noise cancelling hovedtelefoner [TEST]: God støjreduktion er blevet billigere
Noise cancelling hovedtelefoner [TEST]: God støjreduktion er blevet billigere

Noise cancelling hovedtelefoner [TEST]: God støjreduktion er blevet billigere

Share

Støjreducerende hovedtelefoner af bedste kaliber behøver ikke koste en bondegård. Vi tester tre modeller, der ikke går på kompromis med kvaliteten, men sælges til fornuftige priser

Bose og B&O er populære valg, når det gælder hovedtelefoner med støjreduktion, men de koster snildt 3-4000 kroner. Selvom vi ikke skal bestride kvaliteten, er det rigtig mange penge. Men det behøver faktisk ikke være så dyrt.

Mange producenter har luret, hvordan man laver god støjreduktion og kommer med modeller, der matcher de bedste på markedet, men sætter prisen væsentlig lavere. Vi tager et kig på tre af dem.

Sorte og stilsikre

elvom to af dem også fås i en anden farve, så sørger producenterne stadig for, at der er mulighed for at få en konservativ sort version, der ikke stikker for meget ud. Det store publikum ligger nemlig hos rejsende, især forretningsrejsende, hvor hovedtelefoner udgør en essentiel del af rejsegrejet, men helst ikke må kollidere for meget med det grå jakkesæt (vi beklager den grove generalisering).

Aluminium og plast udgør de bærende materialer, omend Jabra bløder det skarpe udseende lidt op med stof på ydersiden af ørekopperne. Det giver et lidt mere afslappet look. Der er tale tre over-ear-hoved-telefoner, der dækker rundt om øret. Jabra lukkede dog en smule bedre til omkring vores ører.

Se også:  Ollo S4X [TEST]: Flot design og fyldig lyd

Denon er en anelse løsere, og hos Sennheiser bliver det lidt trangt med plads i de snævre ørekopper. De sidder dog alle ret behageligt. Det er hovedtelefoner, du kan holde ud af at have på mange timer i træk.
Knapper til betjening af musik og støjreduktion sidder på siden af dem, og i Jabras tilfælde også på højre ørekop.

Trådløs på flere måder

Tilslutningen til mobilen sker som udgangspunkt via Bluetooth. Er du den gammeldags type, der foretrækker et analogt kabel (og har en af de efterhånden sjældne smartphones med udgang til dette), så kan du dog også bruge det.

Den trådløse forbindelse oprettes nemt. Hovedtelefonerne fra Sennheiser har endda NFC, så du blot skal røre dem med en kompatibel afspiller, så kobles de sammen. Alligevel er det hos Sennheiser, vi oplever mest besvær med Bluetooth.

Til gengæld får du her en ekstra mulighed, som de andre ikke har. Der medfølger en UC-dongle, så du kan koble headsettet trådløst til din pc med klippe-stabil forbindelse, optimeret til Skype for business og andre kommunikationsløsninger. Det er nemlig tænkt som et arbejdsheadset, du kan bruge både på kontoret og på farten.

Se også:  JBL Club One [TEST]: Slagkraftig studielyd til pop og rock
Stort lydbillede

Både Sennheiser og Denon har AptX, som forbedrer lydkvaliteten over Bluetooth, endda AptX HD hos Denon. Det er dog ikke det, der gør udfaldet for lydkvaliteten, for i vores ører er det Jabra og Denon, der har forspringet.

Sennheiser lyder bestemt ikke dårligt. Lyden er klar og detaljerig, men mere indelukket end de to konkurrenter, der leverer et stort lydbilede med plads til de fine detaljer i toppen, nærvær i mellemtonen og god fylde, uden bulder, i bunden. De ligger meget tæt op ad hinanden i lydkvalitet, så det bør ikke være det, der afgør valget.

Jabra har dog lidt flere muligheder for at fintune lyden. Der hører nemlig en app til headsettet. Her er en EQ, så du kan justere på lyden, og der er mulighed for vælge forskellige presets eller lave dine egne.
En ting er lyden, når du hører musik, en anden, når du foretager telefonopkald.

Alle tre headsets har mikrofoner, så du kan foretage samtaler via dem. Stemmer går klarest igennem hos Jabra og Denon, især din egen, i den anden ende af røret. Man kan komme til at lyde lidt fjern hos Sennheiser.

TAGS
hovedtelefoner
hørebøffer
lydisolerende
over-ear høretelefoner

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S