Home » Hovedtelefoner og højttalere » Noise cancelling hovedtelefoner [STORTEST]: Til kamp mod støjen
Noise cancelling hovedtelefoner [STORTEST]: Til kamp mod støjen

Noise cancelling hovedtelefoner [STORTEST]: Til kamp mod støjen

Share

Støjreduktion er ikke længere noget, du kun får i de dyreste hovedtelefoner. Udvalget af støjknusende modeller er vokset markant det seneste år. Vi kigger på de mest interessante lige nu

H ar du først en gang taget en flyrejse med støjreducerende hovedtelefoner på ørerne, er det svært at undvære den velsignede stilhed, de kan frembringe. Selvom jetmotorer brager derudad, og din sidemand snorker som en hest, er der dejlig ro til musik eller podcasts. På den travle arbejdsplads med åbne kontorer kan et noise cancelling headset også blokere snak og larm, så man kan koncentrere sig om arbejdet.

Tidligere var støjreduktion en luksus, man kun fik i dyrere headsets, men funktionaliteten er begyndt at snige sig ind i flere og flere hovedtelefoner, også de billigere af slagsen. Vi har kigget
nærmere på de seks mest interessante, som er lanceret over det seneste år for at se, hvor forskellen ligger. Da priserne er så forskellige giver det ikke mening med en testvinder. I stedet har vi valgt at uddele en “anbefaler” og en “bedste køb”.

Sort og simpelt

Hvad der end måtte være af forskel i kvalitet og funktioner, er én ting fælles for de testede headsets: et simpelt og overvejende sort design. Selv Skullcandy, som er kendt for hovedtelefoner i vilde, højtråbende designs har gemt det karakteristiske dødningehoved godt væk og er hoppet med på den afdæmpede stil. Sony og Plantronics har valgt at lege med nuancer af bronze – med diskutabelt resultat – mens Marshall har det klassiske guldlogo på siden. Ellers taler vi sort og stilrent over hele linjen.

Se også:  Sony WF-1000XM3 [TEST]: Hovedtelefon med velfungerende støjreduktion

Nogle af modellerne fås i andre farvevarianter, men det er den konservative sorte, man har valgt at prioritere. Forklaringen er formentlig, at hovedtelefonerne rettes mod et modent publikum, der ønsker et no-nonsense-headset til forretningsrejsen.

Prisforskellen taget i betragtning, er det ikke så underligt, at der er forskel i byggekvalitet. Den er dog ikke så stor, som man skulle tro. Ligesom producenterne synes enige om, at sort og simpelt er vejen frem, synes de tilsyneladende, at plast og kunststof er helt fint. Det er ikke ekstravagan-te materialer, men det gør headsettene lette og oftest behagelige at bære.

Som eneste on-ear-headset i testen sidder Marshall løst, men grundlæggende er komforten fin over hele linjen, omend vores store ører havde det bedst med Sony, Panasonic og B&O.

Sidstnævnte er klart de dyreste, men også de eneste med ørekopper af ægte læder. Det er et afsindig lækkert headset, der giver ørerne luft til at ånde og oser af overskud og kvalitet.

Bredt udvalg af funktioner

Stik til strøm og lyd er placeret i siderne, og her finder man typisk også knapper til betjening. Plantronics har dem dog på ørekoppen, mens Sony og B&O kan styres ved at lade en finger glide over de touchfølsomme overflader. Disse to headsets er i øvrigt også de eneste med USB-C til opladning. De andre har det gamle microUSB-stik. Batterilevetiden ligger omkring de 20 timer, dog er Sony helt oppe på 30. Flere af headsettene tilbyder turboopladning.

Se også:  Huawei FreeBuds 3 [TEST]: Helt trådløse og med støjreduktion

Foruden støjreduktion er en transparency-funktion, der lukker lyd ind, så man eksempelvis kan orientere sig i trafikken, tilgængelig på de fleste testmodeller, og nogle har endda adgang til stemmestyrede assistenter som Siri og Google Assistant. Mulighed for at foretage opkald er en standardfunktion, man finder hos dem alle. Plantronics og Skull-candy kan lokalisere hovedtelefonen, hvis den bliver væk.

Avanceret støjredukton

Støjreduktion er ikke længere bare støjreduktion. De fleste deltagere i testen har op til flere niveauer af støjdæmpning. De tre fra Sony, B&O og Plantronics ledsages af en smartphone-app, hvor du kan tilpasse indstillingerne. Mest avanceret hos Sony, der ligefrem kan scanne dine ører og måle lufttrykket i flykabinen for at optimere støjdæmpningen.

Det er da også denne hovedtelefon, der leverer klart den bedste støjreduktion. At slå ANC til føles nærmest som at få propper i ørerne, så godt lukkes der af for omgivelserne. I langt højere grad end andre i testen er Sony også i stand til at lukke stemmer og andre højfrekvente lyde ude.

Tættest på kommer Venue, der kun har én indstilling, men til gengæld en yderst effektiv en. B&O giver en jævnt god støjdæmpning uden at overrumple. Det samme kan siges om Marshalls samt Panasonics headsets, som har tre ANC-modes. Svagest er den hos Plantronics, der også har en lille smule støj i baggrunden, når en af de to tilgængelige ANC-modes er slået til.

TAGS
høretelefoner
lydisolerende
støjreduktion

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S