Home » Hi-Fi » Nørdens drøm om uskyldsren strøm
Nørdens drøm om uskyldsren strøm

Nørdens drøm om uskyldsren strøm

Share

Er du utryg ved tanken om, at den strøm, du føder dit dyrebare hi-fi med – måske – er for dårlig? Så har iFi Audio et produkt, som – måske – kan få dig til at sove bedre om natten

En rigtig hi-fi-nørd er en person, som aldrig bliver helt tilfreds med sit dyre musikanlæg. Det kan godt være, at hans forstærkers effekt skal måles i hestekræfter, og dens forvrængning er en brøkdel af en promille. Højttalerne og pladespilleren er naturligvis også fra det allerhelligste i Hi-Fi Klubben eller små specialbutikker i en af landets større byer, og det hele er bundet sammen med kabler, der kan bruges til fortøjning af en supertanker.

Men hvad med strømmen? Kan vores nørd virkelig stole på, at hans forsyningsselskab leverer en vare, der ikke begrænser den ultimative gengivelse af mikrodetaljer og udklingningstransienter? Man tanker jo heller ikke en F16 op ved OK-standeren på Brugsens forplads – eller?

Stikkontakterne i AOD’s testlaboratorium leverer ikke modelsmukke sinusbølger, men til trods for de afskårne kurveformer ligger THD+N (total harmonisk forvrængning + støj) under 5 procent.

Vores FFT-spektrumanalysator tager temperaturen på lysnettet i testlaboratoriet. Den røde kurve er uden AC iPurifier og den sorte kurve med. Støjgulvet er et par dB lavere med strømrenseren, men ellers er forskellen minimal.

Slut med uperfekt strøm

Blandt tidens hi-fi-strømninger er der en tro på, at almindelig strøm fra lysnettet – grøn eller sort – er så forurenet, at den har lige så lidt at gøre i et hi-fi-anlæg som en karton bællevin har i Nomas specialdesignede glas.

Se også:  Creative Sound Blaster GC7 [TEST]: Et cockpit til lydkontrol

Der findes sikkert nogle excentrikere med ekstremt forhøjet stakattryk, som simpelthen har fået skræddersyet et hi-fi-kraftværk, hvis specifikationer matcher deres Mark Levinson-grej. Andre ”nøjes” med en såkaldt strømregenerator, som kan sammenlignes med en kombination af en 50 Hz-sinusgenerator og en effektforstærker, hvis output er totalt renset og filtreret strøm i rigelige mængder med en konstant spænding på 230 volt.

Blandt sværvægterne på dette marked er amerikanske PS Audio, hvis topmodel hedder Power Plant P20 og kan levere op til totalt 3,6 kW peak via 13 Schuko-stikkontakter. Sådan et kraftværk kan erhverves for knap 90.000 kroner.

I den lave ende hutler nogle nørder sig igennem hi-fi-livet med hjælp fra filtre, som prøver at fjerne forureningen på lysnettet, men desværre ikke kan stabilisere spændingen eller frekvensen.

Se også:  Musikken bliver klædt i vinterfarver – B&O iser sine produkter

Det er helt almindeligt at forsyne udstyr med filtre, som spærrer for indtrængning eller udslip af støj til/fra strømforsyninger i forbrugerelektronik. Alternativt kan man bruge strømskinner, der bortleder uønskede signaler på lysnettet ved at kortslutte dem til jord – en slags lynafleder. Sådan en strømrenser er emnet for denne artikel.

TAGS
Hi-Fi
hifi
iFi
musikanlæg
Strøm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S