Home » Bærbar computer » Nøgtern satellit
Nøgtern satellit

Nøgtern satellit

Share

Kampen er ikke blevet mindre hård blandt de bærbare computere, hvor nye teknologier øger brugsværdien. Her er et af Toshibas bud på en rimeligt prissat bærbar

De, der har været ejere af eller blot har været tæt på flere af Toshibas Satellite-modeller de seneste år, vil bemærke, at Satellite R850-10F betegner et stilskifte. Væk er den sorte højglansfinish, som kendetegnede mange af Toshibas modeller.

Den sprælske stil er tonet en del ned på denne bærbare. Toshiba Satellite R850-10F er en bærbar til privat brug. Den er stadig holdt i sort, men nu mat og med rillet struktur som bærende designelement.

Overfladen er en del mere afdæmpet og knap så modtagelig over for fedtede fingre som tidligere.

Fornuftige egenskaber

Den 15,6″ store bærbar er med andre ord mere diskret i sit udtryk end forgængerne. Det vil sikkert tiltale de fleste. Satellite R850-10F er forholdsvis tynd, om end den ikke tilhører den nye skare af virkelig tynde bærbare, der skyder frem alle steder.

Den er mere en traditionelt udseende bærbar, med en vægt på 2,49 kilo, hvilket ikke er blandt de letteste. Det er med andre ord ikke en bærbar, der hylder bestemte tendenser inden for design. Den anlægger snarere en praktisk linje med egne dyder.

10F-modellen klarer sig uden dedikeret grafikkort. Her er det Intel HD 3000 Graphics, der fra sin plads i processoren klarer grafikken. Den sørger for at fylde skærmens 1.366×768 pixels med indhold.

Skærmen er af glare-type, det er en god lysstærk skærm. Det, der overbeviser ved Satellite R850-10F, er, at den i stedet for en masse gimmicks tilbyder en række tiltalende egenskaber til prisen.

Således er der indbygget dvd-multidrev, et godt udvalg af tilslutningsmuligheder samt nogle gode generelle brugsegenskaber. Herunder det virkelig gode tastatur af ø-typen inklusive numerisk tastatur. Vandringen er kort og behagelig, tasterne er næsten alle vel placerede og af fornuftig størrelse.

Multi-touchpad har scrollzoner og giver god kontrol med cursoren. Den kan endvidere deaktiveres via tryk på knap, når tastaturet skal anvendes for alvor.

Andre smarte tiltag er, at den bærbare kan sættes i eco-mode via tastetryk, ligesom det via tastetryk er muligt at vælge, om hovedskærmen skal anvendes, eller om billedet skal vises på projektor med mere.

Endvidere er den bærbare i sand Toshiba-stil spækket med diverse softwareløsninger. Det er lidt en smagssag, om det ikke kammer over. Skulle det være tilfældet, kan man luge ud i de medfølgende programmer.

Solid almen ydelse

Det er ikke en voldsom bærbar, men en gedigen bærbar i mellemklassen. Det skal forstås såvel ydelsesmæssigt som konstruktionsmæssigt, for chassiset er ganske vridningsstabilt.

Processoren er en Intel Core i5-2410M dual core på 2,30GHz. Der er 4GB ddr3-ram, og harddisken er på 500GB, og der er 1Gbit/s lan, 802.11n samt bluetooth 2.1, som det forventes i dag. Operativsystemet er næsten indlysende Windows 7 Home Premium 64bit.

Ydelsen er fornuftigt solid uden at blæse nogen af banen. En samlet PCMark Vantage-score på 5.823 er ganske udmærket. Det er især processoren, der trækker opad, grafik-scoren og kræfterne rækker skam også til et spil i ny og næ. Harddisken er ikke blandt de hurtigste, men Toshiba Satellite R850-10F har andre kvaliteter.

Med hdmi, e-sata, to gange usb 2.0 samt en gange usb 3.0 og kortlæser er brugeren udmærket stillet. Batterilevetiden var lige i skabet med 7 timer 44 minutter i Battery Eater 2.70 Pro i ’Læse’-testen samt 3 timer 7 minutter i ’Klassisk’-testen.


Satellite R850-10F
  • Batterilevetid
  • Skærm
  • Ydelse
  • Features
  • Pris
4

Alt om DATA siger

Bærbar, hvor der er lagt vægt på fornuft. Den er godt skruet sammen, har fornuftigt med kræfter til mangt og meget, har lang batterilevetid og er behagelig i brug. Ikke den letteste eller tyndeste, men hvad gør det?

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Satellite
Toshiba

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S