Noctua DH15 [TEST]: Stor og støjsvag køler

Noctua DH15 [TEST]: Stor og støjsvag køler

Share

Noctua DH15 er langt den største køler i denne test, og det er også den dyreste. På den baggrund vil man forvente, at den scorer topkarakter for køling og støj – men kan den leve op til det? Et tip: Ja. I allerhøjeste grad.

Dette systems kolossale dobbelte køler med seks varmerør i kombination med to gevaldige 150 mm-ventilatorer betyder, at enheden kommer i mål som den koldeste køler i denne test.

Vores test-cpu nåede op på blot 54 grader (Delta T af 31,2) under belastning med denne kolos monteret, og det var næsten umuligt at høre dens støj på 34,1 dB. Det er dog kun den næstmest stilfærdige i testen, men forskellen er til gengæld kun 0,2 dB. Den anselige pris dækker også over fantastisk samlekvalitet. Hele historien er pakket ind i skinnende mørk fornikling, og alt er poleret på det smukkeste.

Se også:  Guide: Sådan får du en helt stille computer

Lidt overraskende er installation relativt enkel. Man skal have masser af plads i kabinettet – kølerens dimensioner er 165 x 150 x 161 mm – men så snart bundkortpladen er på plads, kræver kølersektionen kun to skruer for at holde sagerne på plads.

Det er fjederskruer, og de er fastholdt, således at der ikke er nogen fare for at tale eller miste dem. Noctua DH15 er ganske enkelt den ultimative luftbaserede cpu-køler.

Nøgletal

Noctua DH15

Omgivende temperatur: 22.8°

Temperatur ubelastet: 25°

Kerne (gennemsnit): 25°

Temperatur belastet: 54°

Se også:  Coolermaster Hyper 212 Evo [TEST]: Køler effektivt
Noctua DH15
4.5
Her er den bedste dagspris på:
Noctua NH-D15 priser
Del denne