Home » Bilen » Nissan tester komplet selvkørende prototypeteknologi i Tokyos gader
Nissan tester komplet selvkørende prototypeteknologi i Tokyos gader

Nissan tester komplet selvkørende prototypeteknologi i Tokyos gader

Share

Nissan har i dag demonstreret en prototype af producentens mest avancerede teknologi til selvkørende biler, som efter planen skal implementeres til brug på offentlig vej i Tokyo fra 2020

Nissan Motor Corp. testede næste generation af ProPILOT-teknologien i en modificeret INFINITI Q50 sportssedan. Teknologien sætter bilen i stand til at køre autonomt i bytrafik og på motorveje fra det øjeblik, hvor føreren vælger en destination i navigationssystemet, til bilen er fremme ved destinationen.

Prototypens kunstige intelligens anvender input fra 12 sensorer, 12 kameraer, ni radarer med millimeterbølger, seks laserscannere og et kort i høj opløsning til at analysere komplekse scenarier i realtid og navigere problemfrit gennem bytrafikkens udfordringer – eksempelvis krydsning af travle vejkryds. Disse hardwareopgraderinger sikrer i kombination med forbedret software også problemfri tilpasning, når bilen møder forhindringer på vejen. Resultatet er en menneskelignende køreoplevelse, som giver personerne i bilen ro i sjælen.

Se også:  Sæt strøm til bilen

“Opfindsomhed er kernen i alt, hvad vi foretager os hos Nissan”, udtalte Takao Asami, Nissan’s senior vice president ansvarlig for research and advanced engineering. “Vores prototype med næste generation af ProPILOT demonstrerer en teknologi, som vil være klar til brug i den virkelige verden fra 2020. Dagens demonstration er endnu et eksempel på vores succesfulde arbejde med at skabe en selvkørende fremtid for alle”.

Demonstrationen følger i kølvandet på lanceringen af den nye nul-emissions-model Nissan LEAF, som er udstyret med ProPILOT-teknologi, der gør bilen i stand til at køre autonomt i en enkelt vognbane på motorvejene. Nissans stigende antal modeller med ProPILOT omfatter desuden Nissan Serena, X-Trail og Rogue, og de får følge af Qashqai i 2018.

Se også:  Ny aftale om ladestandere: At oplade bilen bliver ligeså nemt som at tanke benzin


TAGS
elbil
Nissan
selvkørende biler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S