Home » Transport » Nissan klar med ny topavanceret elbil
Nissan klar med ny topavanceret elbil

Nissan klar med ny topavanceret elbil

Share

Den nye Nissan LEAF er den mest avancerede masseproducerede elbil. Den kombinerer nye intelligente teknologier med avanceret strømstyring og en forlænget rækkevidde 

Komplet eldrevet og spækket med intelligent teknologi. Den nye Nissan LEAF er firmaets første bil i Europa med teknologier til udvidet førerasisstent, og den er udstyret med innovationer som eksempelvis e-Pedal, så du kan køre og bremse på en helt ny og nem måde.

Den har også fået en endnu længere rækkevidde med 378 km på en enkelt opladning. Og til dem, der gerne vil køre endnu længere i deres LEAF, introducerer Nissan en version med større batteri, højere ydelse og højere pris i løbet af det næste år.

Intelligent kørsel

Den nye Nissan LEAF er tilgængelig med tre nye intelligent Driving-teknologier.

Den første er ProPILOT-teknologien til øget førerassistance. Den teknologi kan anvendes til kørsel i en enkelt vognbane på motorvej, og den gør kørslen nemmere, mindre stressende og mere afslappet.

Den anden teknologi er ProPILOT Park. Når systemet aktiveres, overtager denne teknologi styring, acceleration, opbremsning og gearskift og parkerer helt automatisk bilen i en parkeringsbås.

Den tredje teknologi er e-Pedal. Den giver førerne mulighed for at starte, accelerere, decelerere og standse helt blot ved at justere trådet på speederen. Når foden er fjernet helt fra speederen, aktiveres regenerations- og friktionsbremserne automatisk, så bilen gradvist stopper helt. Bilen bliver holdende selv på bakker, indtil speederen trædes ned igen. Den konventionelle bremsepedal skal stadig bruges til hårde opbremsninger.

Se også:  Nye Tesla-modeller på vej til Danmark - se priserne her
Udnyt energien optimalt

Bilens batterier kan også anvendes som transportable energikilder. Vehicle-to-Grid-teknologien (V2G) kombinerer tovejsopladning, som gør det muligt fuldt ud at integrere elbiler i elnettet.

Systemet fungerer ved, at ejerne af Nissan elbiler kan tilslutte bilen til elnettet og spille en aktiv rolle i elforsyningen og samtidig skabe sig en alternativ indkomstkilde. Når den kommer op i større målestok, vil V2G-teknologien blive en game-changer for ejerne af Nissans elbiler, fordi de kommer til at spille en aktiv rolle i elforsyningen.

Energilagringssystemet xStorage gøre energiforbruget i private hjem mere effektivt og mere bæredygtigt. xStorage Home lagrer energi på de tidspunkter, hvor den er billigst, og kontrollerer, hvordan og hvornår energien anvendes, så kunderne sparer penge, og hele energisystemet forbedres. Systemet integrerer diskret al den hardware og software, der er nødvendig for at styre og lagre al energistrømmen i hjemmet, i en enkelt enhed.

xStorage Home kan hente strøm fra elnettet eller levere strøm til elnettet og dermed skabe den fleksibilitet, der er nødvendig for at øge anvendelsen af bæredygtig energi.

Nyt design over hele linjen

Kunderne vil også nyde godt af et nydesignet interface i smartphone-appen til den nye Nissan LEAF, hvorfra de kan overvåge ladetilstanden i deres bil, finde den nærmeste ladestation og forvarme eller afkøle bilen til den ideelle temperatur før afgang.

Se også:  Ny elektrisk Porsche: Sporty attitude, mere power og længere rækkevidde

Udvendigt har bilen en slank silhuet med en cool ”tech”-attitude. På fronten mødes man af Nissans V-motion-kølergrill, som afspejler den DNA, som bilen deler med eksempelvis Nissan X-Trail og europæernes favorit Nissan Qashqai. Men den adskiller sig ved kølergrillens blå farve, som er den nye signatur for Nissans elbiler. Den flydende tagkonstruktion giver bilen ekstra stil og udstråler bevægelse. De elegante LED-forlygter har Nissans karakteristiske boomerangform.

Det nydesignede interiør er skabt af materialer i høj kvalitet med sprælske blå signatursyninger på sæder, instrumentpanel og rat samt det nydesignede 7” TFT-farvedisplay.

Displayets nye design gør det nemmere at benytte vigtige funktioner som eksempelvis Safety Shield-teknologien, ladetilstanden, strømmåleren og informationerne i audio- og navigationssystemet. I nogle lande omfatter infotainmentsystemet også Apple CarPlay, hvis bilen er udstyret med navigationssystem. Den nye Nissan LEAF erstatter første generation af modellen, som er blevet verdens mest solgte elbil. Over 283.000 kunder har valgt en LEAF, siden modellen kom på markedet i 2010.

Den nye Nissan LEAF kommer til salg i Europa fra januar 2018. Hvad bilen kommer til at koste er endnu uvist.

Den nye Nissan Leaf kommer i 2018.

Den nye Nissan Leaf kommer i 2018.


TAGS
el-bil
el-motor
elbil
Leaf
Nissan

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S