Nintendo Switch [TEST]: Spil som det passer dig

Nintendo Switch [TEST]: Spil som det passer dig

Share

Nintendo Switch er både en stationær spillemaskine til stuen og en mobil konsol til turen, og den fungerer lige godt til fordybende enmandsoplevelser som til festlige, sociale lejligheder

Nintendo har famlet lidt i blinde de senere år. Wii U blev ikke den store succes, så der har været brug for nytænkning, og det må man i den grad sige, at Switch leverer.

Gaming på dine præmisser

I én og samme konsol dækker Switch alt, hvad vi kan forestille os, man kan have af spillebehov. Hvad enten du vil sidde derhjemme og spille på den store tv-skærm, om du vil have spillene med på rejsen, eller du vil sætte gang i festen med lidt sjov og uforpligtende social gaming i Wii-stil, så kan du det med Switch.

Som udgangspunkt er der tale om en slags tablet med controllere i hver side. De såkaldte ”Joy-Con”-controllere kan imidlertid også tages af og bruges løst, ligesom Wii-controllere, så du og dine venner kan spille sportsspil og lignende.

Se også:  De stærke spilnyheder i 2017

Controllerne har avanceret bevægelsesfølsomhed og vibrationsmotor, og der er endda også et IR-kamera i den højre controller, så du kan aflæse afstand, form og bevægelse på nærliggende objekter. Den venstre controller har knap til sceenshots, som du kan dele med vennerne.

Der følger desuden en dock med, som du kan sætte Switch i, og herfra forbinde den til et tv eller en anden skærm via HDMI. Via touchskærmen på Switch er det desuden muligt at naviere rundt i menuer og betjene diverse funktioner.

Sjovt og intuitivt

Det kunne meget vel være blevet noget værre rod, men fordi det nu engang er Nintendo, der står bag, så er det – ikke overraskende – utrolig nemt, ligetil og gennemført intuitivt at gå til. Det er systemet, der tilpasser sig brugeren og ikke omvendt.

Se også:  Spar masser af penge: Her er ugens bedste køb

Dukker dine venner op med deres egne Joy-Cons, så kobles de bare på din Switch, og så kan I allesammen spille mod hinanden. Blandt de få ting, der er en smule irriterende, er, at Nintendo, som en lidt malplaceret retro-gimmick, har gjort det muligt at købe spillene som fysiske minikassetter, der sættes i konsollen.

Det kunne have været fint nok og ganske harmløst, hvis det ikke var fordi, at de spil, man har på kassette, så faktisk også skal sidde i konsollen, når du spiller dem – hvilket betyder, at du skal skifte hver gang. Lidt upraktisk

Del denne