Home » Kamera » Nikon klar med full frame systemkameraer
Nikon klar med full frame systemkameraer

Nikon klar med full frame systemkameraer

Share

Nikon tager et gevaldigt ryk med på markedet for spejlløse kamera. Nikon Z 7 og Z 6 er full frame systemkameraer af højeste klasse

Rygterne har svirret længe, men nu er det officielt. Nikon går all in på markedet for spejlløse kameraer med de nye Z 7 og Z 6, som er afsløret i dag.

Helt nyt fatningssystem

De nye kameraer er bygget op omkring et nyt fatningssystem med med større diameter. Systemet skal sikre bedre optisk ydeevne og har arvet Nikons traditionsrige sans for kvalitet, billedteknologi, funktionalitet og pålidelighed, som man kender fra de klassiske SLR-kameraer.

Z-fatningssystemet tilbyder en lang række objektiver, herunder det hurtigste objektiv i Nikons historie med f/0,95. Derudover giver den nye fatningsadapter kompatibilitet med NIKKOR-objektiver med F-fatning, der tilbyder fotografer flere valgmuligheder.

Få det hele med

Z 7 og Z 6 er udstyret med en ny bagsidebelyst fuldformats CMOS-sensor i Nikon FX-format med indbygget fasedetekteret AF for fokusplan og den nyeste billedbehandlingsenhed, EXPEED 6.

Z 7 har 45,7 effektive megapixels og understøtter et standard ISO-følsomhedsområde på 64-25.600. I kombination med NIKKOR Z-objektiver opnår kameraet et højt niveau af skarphed og detaljer, hele vejen ud til kanten af billedet.

Z 6 er et allround kamera i FX-format med et effektivt pixelantal på 24,5 megapixels, og det understøtter et bredt område af standard ISO-følsomheder på 100-51.200. Med stærk ydeevne ved høje følsomheder og fuldformats 4K UHD-videooptagelse med fuld pixeludnyttelse opfylder Z 6 en række forskellige behov, såsom optagelse i svagt oplyste omgivelser og videooptagelse.

Z 7 har 493 fokuspunkter og Z 6 har 273, hvilket muliggør bred dækning af cirka 90 % af billedområdet både horisontalt og vertikalt. Dette hybride AF-system anvender en algoritme, der er optimeret til sensoren i FX-format, til automatisk at skifte mellem fasedetekteret AF for fokusplan og kontrastbaseret AF med fokusering. Anvendelsen af NIKKOR Z-objektiverne maksimerer AF-nøjagtigheden yderligere både ved stillbilleder og video.3.

Z 7 og Z 6 er udstyret med den nye EXPEED 6-billedbehandlingsenhed. Ved anvendelse af den overlegne opløsning i NIKKOR Z- og NIKKOR F-objektiverne med F-fatning bliver motiver gjort mere skarpe end nogensinde før. Støj reduceres også effektivt.

Derudover er der tilføjet en mellemområde-skarphedsindstilling til Picture Control-skarphedsparametrene. Denne mulighed, sammen med de eksisterende skarpheds- og klarhedsparametre, giver brugerne mulighed for at gøre forskellige teksturer inden for skærmen skarpere eller blødere, både ved stillbilleder og video. Kameraerne tilbyder også 20 muligheder for Creative Picture Control (Kreativ Picture Control), der understøtter kreativt udtryk. Effektniveauet kan indstilles fra 0 til 100.
*Mellemområde-skarphedsjustering er kun mulig i videoindstillingen “Høj kvalitet”.

Se også:  Spejlreflekskameraet går nu mod den stille død
Fuld kontrol

Den elektroniske søger i Z 7 og Z 6 er behagelig og nem at bruge og kan sammenlignes med optiske søgere. Begge kameraer er udstyret med en elektronisk søger og et OLED-panel på cirka 3.690.000 punkter. Den elektroniske søger har søgerdækning og forstørrelse på henholdsvis cirka 100 % og 0,8 × samt en omtrentlig diagonal synsvinkel på 37,0°. Den bygger på Nikons optiske teknologier og billedbehandlingsteknologi, der sikrer en klar og behagelig visning, der kan sammenlignes med optiske søgere, med reduceret aberration og minimal belastning af øjnene, selv under lange optagelser.

Desuden er en fluorbelægning, der effektivt afviser smuds, blevet påført på øjestykkets beskyttelsesvindue. Derudover kan <i>-menuen vises i den elektroniske søger, så brugerne hurtigt kan se og justere forskellige optageindstillinger, herunder ISO-følsomhed, indstilling af AF-metode og Picture Control, mens de kigger gennem søgeren.

Z 7 og Z 6 har arvet den brugervenlige betjening, som Nikon har dyrket gennem årene via deres udvikling af kameraer. Kamerahusene er kompakte, men de har et fast greb, der er let at holde på, og knapper som f.eks. den sekundære vælger, AF-ON, ISO og eksponeringskompensation er alle placeret, så de kan betjenes hurtigt og nemt. Derudover er et visningspanel blevet placeret på den øverste del af kameraet, hvor oplysninger om indstillinger kan vises, på samme måde som på avancerede digitale SLR-kameramodeller.

Ukomprimeret 4K

Z 7 og Z 6 understøtter ikke kun optagelse af fuldformatvideo i 4K UHD (3840 × 2160)/30p ved hjælp af det FX-baserede videoformat, men også video i fuld HD/120p. Skarpere 4K UHD-video er gjort mulig med brug af fuld pixeludnyttelse.

Derudover kan Aktiv D-Lighting, elektronisk vibrationsreduktion, og konturforstærkning bruges med 4K UHD- og fuld HD-videooptagelse. Nikons originale N-Log kan også bruges med 10-bit HDMI-udgang. Kameraerne anvender en omfattende farvedybde og tolvtrins, 1.300 % dynamisk område til at optage et væld af toneoplysninger fra højlys og skygger for at opnå en mere virkningsfuld farvegradering. Tidskodeunderstøttelse gør det nemmere at synkronisere video og lyd til optagelser, der er optaget på flere enheder. Derudover kan indstillingsringen, der er indbygget i NIKKOR Z-objektiver, bruges til tavst og jævnt at justere indstillinger som blænde og eksponeringskompensation.

Se også:  Canon klar med vild hybrid: 45 MP fullframe og 8K raw-video i kompakt krop
Andre funktioner:

• Operativsystemet, der er arvet fra Nikons digitale spejlreflekskameraer giver mulighed for intuitiv betjening af knapper og kontakter
• Samme niveau af styrke og holdbarhed samt støv- og dråbebeskyttelse som Nikon D850, tilbydes i et kompakt kamerahus
• En 8,0-cm, ca. 2.100k-punkts berøringsfølsom LCD-skærm med en vippemekanisme
• Lydløs fotografering eliminerer rystelser og støj forårsaget af udløseren. En ny funktion, Fremhævelsesstakbillede*1 giver brugeren mulighed for at bekræfte de korrekte indstillinger efter fokusskiftoptagelse. Et simuleret monokromt billede med konturforstærkningsteknologi emulerer, hvordan dybdeskarpheden vil se ud, efter at alle billeder er kombineret til en fokusstabling i redigeringssoftware*2
• Kontinuerlig optagelse med høj hastighed (udvidet)*3 ved cirka 9 bps (Z 7) og 12 bps (Z 6) fanger hurtige bevægelser
• Intervaloptagelse, der gør det muligt at skabe 8K (Z 7) time-lapse-video*2
• Et udvidet lysmålingsområde til svagt lys*4 4 giver brugerne mulighed for nemt at optage scener som f.eks. overgangen fra solnedgang til en stjerneklar nattehimmel ved hjælp af automatisk eksponering
• Indbygget Wi-Fi® til direkte forbindelse til en smart-enhed ved hjælp af SnapBridge
• Indbygget Wi-Fi® gør det muligt at overføre billeder og video til en computer
• Understøttelse af eksisterende tilbehør til digitale SLR-kameraer, f.eks. WT-7 trådløs sender (tilgængelig separat) til overførsel af billeder og videoer med høj hastighed via et kablet eller trådløst LAN og radiostyret Advanced Wireless Lighting, der gør det muligt at anvende fleksibel multiflashfotografering.

Nikon Z7 kommer på markedet i slutningen af september til en pris på 28.990 kroner. Nikon Z6 kommer i slutningen af november til en pris på 15.990 kroner.


TAGS
full-frame
mirrorless
nikon
spejlløst kamera
systemkamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S