Home » AOD Pro » Kvikke prof-kameraer med fuldformat-sensor
Kvikke prof-kameraer med fuldformat-sensor

Kvikke prof-kameraer med fuldformat-sensor

Share

Hvis du er professionel fotograf og på udkig efter et hurtigt fuldformatkamera til en fornuftig pris, så har Nikon netop sendt to nye spændende spejlløse modeller på markedet.

Fuldformat, høj hastighed, høj videokvalitet og hurtige stillbilled-optagelser – det er de fælles fordele ved to nye professionelle kameraer fra Nikon.

De to nyheder hedder Z 7II og Z 6II og er begge spejlløse. Prisen er henholdsvis 25.990 kroner og 17.490 kroner, hvilket er i den prisfornuftige ende af det professionelle marked.

Til portrætter og landskaber

Nikon Z 7II er videreudviklet fra Z 7, og dette kamera leverer ifølge Nikon overlegen motivregistrering, høj opløsning og robust driftssikkerhed.

Takket være kameraets processorkraft og bufferkapacitet får du optagehastigheder på op til 10 bps. Fotografer kan nu tage op til 200 jpg-filer i fuld opløsning eller 77 12-bit ukomprimerede raw-billeder i én billedserie.

Nikon Z 7II har elektronisk søger og et stort display på bagsiden.

Nikon Z 7II har elektronisk søger og et stort display på bagsiden.

Z 7II-kameraet har fået forbedrede AF-funktioner, så man kan få et bredt område-AF til motiver med mennesker og dyr. Der er også følg motiv-AF, der fungerer ligesom 3D-tracking samt forbedret AF under dårlige lysforhold.

Den elektroniske søger på 3.690.000 punkter giver nu en mere naturlig visning, og den høje opdateringshastighed reducerer blackout.

Se også:  Sandberg USB Webcam Pro+ 4K [TEST]: Næsten 4K til FHD-pris

Kameraet er især velegnet til avancerede amatører eller professionelle fotografer, der kræver enestående gengivelse af motivets detaljer. Det kunne være en portrætfotograf, der optager med høj hastighed for at indfange teksturer i hud, hår, tøj og makeup – eller det kunne være en landskabsfotograf, som kræver robust letvægtsudstyr til at rejse med i barske omgivelser for at optage naturscener.

Video i biografkvalitet

Også Z 6II bygger på en forgænger, nemlig Z 6. Det er et robust og ifølge Nikon brugervenligt kamera, som kan producere videoer i professionel biografkvalitet og har en kraftfuld ydeevne ved optagelse af stillbilledmotiver.

Kameraets beskyttelse mod støv og vand muliggør langvarige optagelser under barske forhold, mens en ny mulighed for at ændre fokusringens bevægelse giver brugeren mulighed for at fokusere manuelt i den retning, han er vant til.

Video-outputtet er enten 4K eller full HD i både FX- og DX-baserede videoformater.

Nikon Z 6II set forfra.

Nikon Z 6II set forfra.

Kameraets HLG-optageformat bevarer desuden flere detaljer og har større dynamisk område og kontrast, hvilket minimerer behovet for efterbehandling, forklarer Nikon.

Se også:  Stærk teknik: Så vildt er Fujis nye mellemformat-kamera, GFX100S

Forbedret øjenregistrerings-AF og dyreregistrerings-AF resulterer i mere nøjagtigt fokus på motiver under videooptagelse.

Z 6II understøtter en kontinuerlig optagehastighed på 14 stillbilleder i sekundet og et maksimalt antal optagelser ved kontinuerlig optagelse på 200 jpg-filer eller 124 12-bit ukomprimerede raw-billeder i én billedserie.

Z 6II er velegnet til brugere, der gerne vil have et kompakt system, som både kan optage stillbilleder og videoer i biografkvalitet. Det er kameraet til professionel videoproduktion eller for eksempel bryllupsfotografering, hvor manøvredygtighed, fleksibilitet og kompromisløs outputkvalitet er vigtigt, beskriver Nikon.

Batteri og fjernbetjening

Der er også nyt tilbehør til kameraerne. Powerbatterigreb MB-N11 har en udløserknap og knapper til lodret optagelse. Dette greb har også en USB-C-port, som giver mulighed for at oplade to batterier efter hinanden, mens grebet er koblet fra kameraet. Prisen er 3099 kroner.

Batterigrebet MB-N11.

Batterigrebet MB-N11.

Desuden er er der en ny trådløs fjernbetjening WR-R11b til 1299 kroner. Den giver mulighed for trådløs betjening af kameraets lukkerudløsning og kan synkronisere lukkerudløsningen for flere andre kameraer, der er knyttet til kameraet.

Den nye trådløse fjernbetjening WR-R11b.

Den nye trådløse fjernbetjening WR-R11b.

Den kan også bruges til at styre et antal eksterne flash – for eksempel SB-5000 Speedlight – i Advanced Wireless Lighting-opstillinger. WR-R11b er desuden kompatibel med WR-1-fjernbetjeningen, en professionel fjernbetjening med lang rækkevidde.


TAGS
Kamera
professionelt kamera

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S