Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Netværkskonsulenter tjener mest i Danmark og Norge

Norge og Danmark er de nordiske lande, hvor netværkskonsulenter får mest
i løn. Samtidigt har 13 pct. af virksomhederne store problemer med at
finde og fastholde netværkskonsulenter, mens 26 pct. svarer, at de nogle
gange oplever problemer. I Danmark haler headhuntere, LinkedIN og
medarbejdernes egne netværk ind på jobannoncer som den foretrukne
rekrutteringsmetode. Det viser Quocirca-undersøgelse foretaget for
Citrix.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Man skal tage til Norge eller Danmark, hvis man vil have den højeste løn som netværkskonsulent. I gennemsnit får en dansk netværkskonsulent med en enkelt relevant akkreditering fra en netværksleverandør 328.000 kroner i årsløn dvs. en månedsløn på ca. 27.300. Det er 33 pct. mere end en tilsvarende netværkskonsulent i Irland og Finland. Det viser en undersøgelse foretaget af Quocirca blandt it-beslutningstagere i Norden, Storbritannien og Irland for Citrix.

”Flere virksomheder og organisationer udbyder i dag tjenester online, hvad enten det er selvbetjening i det offentlige eller netbanker. Derfor er der et stigende behov for at skaffe de rigtige medarbejdere, der kan sikre, at virksomhedens it-netværk fungerer optimalt og med rette sikkerhed,” udtaler Mads Skalbo, Country Manager for Citrix i Danmark.

I Norden er det knap fire ud af ti (39 pct.), der enten har store eller nogle problemer med at skaffe og fastholde de nødvendige kompetencer til at drive deres it-netværk. Værst står det til hos de offentlige myndigheder, hvor hver femte oplever store problemer med at finde og fastholde netværkskonsulenter. Ikke overraskende er det også den sektor, der præsterer den laveste gennemsnitsløn for netværkskonsulenter i regionen.

Jobannoncer er stadig Nordens foretrukne rekrutteringsværktøj

Virksomheder bruger flere tilgange, når de skal finde netværkskonsulenter. Mest populært i Norden, når der skal rekrutteres nye medarbejdere, er stadigvæk traditionelle jobannoncer efterfulgt af specialiserede it-headhuntere, LinkedIN og brug af medarbejdernes egne netværk.

I Danmark ligger LinkedIN, it-headhuntere og medarbejdernes egne netværk side om side, og de er kun 20 pct. mindre udbredte end traditionelle jobannoncer. I Storbritannien og Irland er headhuntere dog den foretrukne rekrutteringsmetode.

"Særligt headhunting, hvor personer, som ikke anede, at de kunne overveje et jobskifte, kontaktes telefonisk uden for normal arbejdstid, bliver mere og mere udbredt for at få de helt skarpe profiler i spil til jobskift. Det er sådanne tilgange, som flere og flere af vores kunder efterspørger,” udtaler Peter Rasmussen direktør for it-headhunter firmaet iHeadHunt.

“Det gælder både de helt små 8-10 mandsvirksomheder, men også de store internationale, anerkendte virksomheder, vi headhunter til. De kan simpelthen ikke finde de rette kandidater via de sædvanlige kanaler. Derfor benytter de både os, men også LinkedIN, eftersom der er meget få professionelle inden for særligt it-branchen, der ikke har en profil på netværket i dag,” uddyber Peter Rasmussen.

Krav til kvalifikationer vokser med netværkets modenhed

I Danmark er det godt 55 pct. af de adspurgte virksomheder, der har enten konsoliderede (ca. 40 pct.) eller fuldt ud virtualiserede netværk (ca. 15 pct.), og det stiller større krav til netværkskonsulenternes akkrediteringer.

”Jo mere virtualiserede netværkene er, jo større fokus på akkrediteringer ser vi fra virksomhedernes side. Faktisk kræver godt 45 pct. af virksomheder med fuldt virtualiserede netværk en relevant akkreditering, mens det kun er godt 24 pct. for virksomheder med fysiske netværk,” udtaler Mads Skalbo.

Hele 80 pct. af de virksomheder, der yder online tjenester, bruger eller har planer om at bruge de såkaldte application delivery controllers (ADC’s), der skal sikre, at netværket kan tilpasse sig behovet fra kunder. Derimod er det kun 43 pct. af ikke-service-providere, der gør brug af ADC’er. Det er typisk også disse virksomheder, der opererer med fysiske frem for virtualiserede netværk.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget af Quocirca på vegne af Citrix. Der er blevet interviewet 301 CIOs, it- og kommunikationsansvarlige i hhv. Storbritannien og Irland (101), Norge (50), Sverige (50) Danmark (50) og Finland (50).