Home » Netværk » Netværket spreder sig til hele hjemmet
Netværket spreder sig til hele hjemmet

Netværket spreder sig til hele hjemmet

Share

Det trådløse netværk trænger ind overalt. Engang handlede det om internetsurfing og e-mail. Nu bruger vi nettet til at streame musik og video, til at styre spillekonsoller, til print, gemme i skyen, overvågning og meget andet – og i 2013 kommer der ekstra fart på nettet

Verden er ved at blive trådløs. Engang hjalp det trådløse WiFi-netværk computere med at vise internetsider og hente mail. Det var et kæmpe fremskridt sammenlignet med de kabel-modemmer, som sendte den første internetgeneration fodslæbende på nettet. I dag trænger nettet ind overalt i vores hjem.

Nu kan også printere, kameraer, tv’er, musikanlæg, tyverisikring og en masse andre ting kobles på, og de næste i rækken er køleskabet, elforsyningen og bilen. Derfor stiger kravene til hjemmenetværket dramatisk i disse år. Du kan ikke gøre så meget ved, om du har acceptable kobberkabler eller lynhurtigt fiberbredbånd til og fra din bolig, men du kan hjælpe med til at sikre høj datahastighed inde i din bolig, så du kan se film eller spille avancerede spil over nettet, uden at der går klumper i signalet.

Når vi både har flere computere, der alle skal på internettet, et smart-tv, der kan streame, spillecomputere, som der streames til fra musiktjenester eller fra egen computer, så begynder det at trække kræfter ud af selv den bedste netværkshardware.

[pt id=’2025580′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Livet med netværket:Det trådløse netværk integreres nu fuldstændig med vores liv i hjemmet. Vi bruger det til al underholdning arbejdet og til praktiske ting uden at tænke over dets eksistens. Netværket er så integreret en del af vores liv at vi slet ikke kan undvære det og det stiller store krav til kvaliteten af routere og andet netværksudstyr.”‘]

Livet med netværket:Det trådløse netværk integreres nu fuldstændig med vores liv i hjemmet. Vi bruger det til al underholdning, arbejdet og til praktiske ting uden at tænke over dets eksistens. Netværket er så integreret en del af vores liv, at vi slet ikke kan undvære det, og det stiller store krav til kvaliteten af routere og andet netværksudstyr.

Krav til routeren

Den trådløse router er hjertet og hjernen i det krævende netværk. Her skal du bruge en model med Dual Band, der, som navnet antyder, kan benytte flere frekvensbånd på samme tid. Det giver højere hastighed, men betyder også, at man kan være flere på samme router på samme tid, uden at det går så voldsomt ud over datahastigheden som ellers.

Se også:  Google Nest WiFi [TEST]: Stuevenligt Wi-Fi-system med stemmestyring

En såkaldt homeplug kan også være en løsning. Det er ikke en trådløs router, men en enhed, som kobles på routeren, og som sender datanetværket gennem boligens elnet. Det er en fiks løsning, når du skal sende data fra et sted i huset til et andet med meget høj fart – for eksempel fra en nas-disk til en computer.

Vi har testet en række homeplugs. Læs testene her: Fart på netværket gennem stikkontakten.

Ny hurtigere standard

Interessant er også den nyeste WiFi-standard, IEEE 802.11ac, som godkendes i disse måneder. Når trådløse routere opgraderes og bliver hurtigere, får de en ny bogstavbetegnelse i den internationale standard for trådløse netværk, 802.11. I dag har de nyeste routere 802.11g eller endnu bedre 802.11n. Men allerede her i efteråret var Netgear og Linksys klar med 802.11ac-routere, selvom den endelige godkendelse manglede.

802.11ac benytter 5 GHz-båndet og vil give mulighed for op til 500 Mbit datahastighed på et enkelt link og 1 gigabit fra en multistationsløsning, hvilket er betydeligt over hastigheden i et 100 Mbit-kabel eller i et trådløst netværk, der kører på en ældre WiFi-standard.

Se også:  Netgear Nighthawk MK63 [TEST]: Mesh-system med Wi-Fi 6 til økonomipris

Den nye version af 802.11-proto-kollen vil gøre det muligt at have samtidig streaming af flere HD-videoer, hurtig synkronisering og backup af store datafiler samt tilslutning af trådløse skærme, og den vil give højere datahastighed ud over store områder, så du ikke taber bredbåndsforbindelsen i boligens yderste rum. Ac-routerne er bagudkompatible, så har du ældre computere eller andet udstyr, kan du sagtens benytte de nye routere.

Vi har testet en række af de nyeste routere. Læs testene her: Mere fart på dit trådløse net.

En netværksharddisk, eller såkaldt nas, er en også en smart måde at forbinde alle dine apparater til en fælles datacentral og sende film til dit tv, streame musik til dine anlæg, tage backup af hele familiens dyrebare data og meget andet. Læs vores test af den glimrende QNAP TS-269L her.

Har du et stort hus og brug for at have flere netværkstilslutninger – for eksempel til et smart-tv, en Blu-ray-afspiller eller anden underholdningselektronik, der ikke står tilstrækkelig tæt på hjemmets trådløse router, kan du med fordel kigge efter en såkaldt repeater – også kaldet en extender.

Det er en enhed placeret et andet sted i hjemmet, og den har forbindelse til det trådløse netværk og kan forstærke signalet, så det kan nå længere ud i boligens afkroge. Især i boliger med mange, tykke vægge, der hindrer den trådløse forbindelse, gør repeateren gavn.

De enheder, der tilsluttes repeateren, kan ikke se forskel på, om de er tilsluttet direkte til routeren eller til denne signalforstærker.

Repeatere kan se ud som almindelige routere eller være kreativt designede som Asus’en til venstre.


TAGS
802.11ac
Homeplug-adapter
Pla
router
TechLife
wifi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S