Home » Router » Netværket med på farten
Netværket med på farten

Netværket med på farten

Share

En mobilrouter skal være lille, letbetjent og mobil. TP-Link har netop sendt to nye af slagsen på markedet, og Alt om DATA kigger nærmere på, hvad de kan tilbyde

De to produkter, det handler om, er Portable 3G/3.75G Wireless N Router (TL-MR3020) og Portable Battery Powered 3G/3.75G Wireless N Router (TL-MR3040), og de udmærker sig begge ved at være både små og meget mobile. De er samtidig flot designede, pæne hvide og meget elegante.
Da vi tog dem ind til test, var spørgsmålet naturligvis, om de så også er velegnede som mobile routere, og hvad de kan tilbyde, når det handler om indstillinger.

Vi startede med TL-MR3020, der er en mobilrouter, der dog kræver strøm. Heldigvis kan den drives af strømmen fra din laptop. Men skulle du ønske at bruge den sammen med din tablet, kræver det, at du kan finde en stikkontakt.
TL-MR3020 er let at sætte op.

I princippet skal der bare sættes strøm til den, og så virker den. Du kan dog vælge at lade den stå i tre forskellige tilstande, 3G, WISP og AP. 3G-tilstanden kræver, at du tilslutter en 3G-usb-dongle, mens WISP kræver, at du har adgang til en trådløs internetudbyder, og AP kobler routeren til eksisterende trådløst netværk. De to sidste er næppe nogen, der vil blive brugt, men mulighederne er da til stede, og de kan slås til med en lille knap på siden af routeren.

Se også:  TP-Link Archer AX6000 [TEST]: Smart enhed med 8 LAN-porte

Routeren booter lynhurtigt og skaber et trådløst netværk, som du og din familie eller kolleger kan koble sig på.

Vi loggede derefter ind på routeren og gik i gang med at sætte den op. Men da vi efterfølgende fandt ud af, at de to routere har næsten identiske grænseflader og muligheder, vil vi beskrive dem under et. Vi haster derfor videre til den anden af de to TP-Link-routere.

Her har vi så en router, der er noget mere mobil. Den kræver ikke ekstern strøm, da den er udstyret med et batteri, men det er dog muligt at slutte den til strøm, både via stikkontakt og usb-kabel til din laptop.

Her er det ikke muligt at vælge mellem de tre tilstande direkte på routeren. Det viste sig, at selvom routeren også understøtter 3G, WISP og AP, skal du logge ind på routeren, før du kan skifte rundt mellem dem. Som standard er 3G-tilstand dog valgt, og da det nok vil være den, der bliver brugt mest, så giver det fin mening for os.

Som med den anden router har den et pænt design, den vejer ikke ret meget, og den er let at tage med i lommen. Samtidig viste det sig, at den faktisk kører i mange timer på en opladning, hvilket jo er skønt.

Se også:  TP-Link Archer C2300 [TEST]: Denne router får du til bundpris

Om det var den ene eller anden af de to routere, vi loggede ind på, var det en identisk grænseflade, vi blev mødt med, med ganske små forskelle, blandt andet at det for TL-MR3040 var muligt at stille operationsmodus derinde fra.

Ellers så indeholdt de samme muligheder, såsom Quick Setup til forbindelse af netværk, hvilken tilstand den helst skal køre i, hvis den kan vælge mellem 3G og wan, indstilling af ssid og sikkerhedsindstillinger til netværket, firewall, dhcp, portforwarding, dmz og meget mere.

Det var let at indstille routerne, og der var hele tiden hjælp til indstillingerne – noget, vi satte stor pris på.

For små mobilroutere var der en imponerende mængde indstillinger, faktisk de samme indstillinger, vi plejer at finde på faste routere. Stort plus til TP-Link.
En ting var vi dog mindre begejstrede for, og det er, at kryptering af den trådløse forbindelse som udgangspunkt er slået fra, så medmindre du logger ind på routeren og specifikt beder den om at kryptere forbindelsen, er den åben for alle i nærheden.


TP-Link TL-MR3020
  • Rækkevidde
  • Ydelse
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Alt om DATA siger

En skøn lille mobilrouter. Den er letbetjent, har masser af funktioner, og den fylder næsten ingenting.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
3G
TP-Link
trådløs router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S