Home » Apps » Netto sætter 12.000 tons madvarer billigt til salg på ny app
Netto sætter 12.000 tons madvarer billigt til salg på ny app

Netto sætter 12.000 tons madvarer billigt til salg på ny app

Share

En ny app guider til nedsatte madvarer, der nærmer sig sidste salgsdato i Nettos mere end 500 butikker. Netto vil hver dag sætte mere end 250.000 varer til salg og åbner samtidig platformen, så andre butikker kan være med

Forbrugere kan bekæmpe madspild med ny app, der guider til nedsatte madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, i Nettos mere end 500 butikker.

App´en Mad Skal Spises, som bliver lanceret i samarbejde med FødevareBanken, er et nyt våben i Nettos ambition om at bekæmpe madspild i butikkerne. Når man downloader appen, kan man let og hurtigt få overblik over, hvilke Nettobutikker der ligger inde med gode og brugbare madvarer, som nærmer sig sidste salgsdato, og som derfor risikerer at ende som madspild. Varerne bliver i god tid sorteret, sat ned i pris og vist på app´en, så kunderne både kan få et godt tilbud og være med til at løse den store madspilds-udfordring.

Se også:  De 50 bedste gratis programmer til ethvert formål
En kvart million nedsatte varer 

Netto regner med, at der løbende vil være mere end 250.000 nedsatte varer til rådighed landet over afhængig af dag og tid. Årligt vil det svare til mere end 12.000 ton madvarer, som potentielt kan reddes fra skraldespanden. Via sine interne systemer kan Netto hele tiden opdatere oversigten over hvilke varer, der sættes på tilbud, hvor mange der er, og i hvilke butikker de findes. Det åbner helt nye muligheder for kunderne, forklarer landedirektør i Netto, Brian Seemann Broe.

”Det er unikt, at man nu kan tjekke præcis hvor og hvornår, der er nedsatte madvarer til salg. Før har det været lidt mere tilfældigt, om man lige kunne finde en nedsat vare, der passede ind i dagens indkøb. Men med vores nye løsning kan man faktisk planlægge sine indkøb og vælge de nedsatte datovarer, man har brug for i de butikker, der er lige i nærheden.” siger Brian Seemann Broe.

Se også:  Forsikringsselskab blokerer bilisters mobil med ny app

”App’ en er et godt redskab til at undgå madspild i allersidste led – nemlig i butikkerne. I FødevareBanken er vi glade for samarbejdet med Netto, der kan løfte en så stor opgave som udviklingen af en sådan app,” siger direktør i FødevareBanken Karen-Inger Thorsen.

Vil halvere spildet

Madspild er en af detailhandlens helt store udfordringer. Hver dag ryger der tonsvis af god, spiselig mad i skraldespanden fra danske husholdninger, restauranter og dagligvarebutikker. Netto har som landets største dagligvarekæde igangsat sin egen ambitiøse plan om at halvere af den mængde mad, der smides ud i butikkerne, inden 2030. Og her er app´en seneste tiltag, som skal reducere madspildet også uden for butikkerne.

TAGS
app
mad
netto

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S