Home » Router » Netgear WAC540 [TEST]: Wi-Fi med stor spreder
Netgear WAC540 [TEST]: Wi-Fi med stor spreder

Netgear WAC540 [TEST]: Wi-Fi med stor spreder

Share

Når en virksomhed eller institution skal levere Wi-Fi til hundredvis af brugere, er traditionelle routere og mesh-systemer ikke altid vejen frem. Så kan løsningen hedde trådløse adgangspunkter

I virksomheder og institutioner er både kablede og trådløse netværk lige så vitale som frisk luft og bønner på kaffemaskinen, men når det hele foregår i en meget større målestok, skal der stærkere løsninger til. Derfor oplever vi i stigende grad, at virksomheder, institutioner og dele af det offentlige rum plastres til med diskrete, små ”UFO’er”.

Her tester vi et af disse økonomisk overkommelige adgangspunkter. ”Insight Managed Smart Cloud Wireless Access Point” hedder WAC540 i producenten Netgears egen beskrivelse, og enheden fungerer som en trådløs forlængelse af et eksisterende kablet netværk. Sådan et adgangspunkt udvider den trådløse dækning og øger antallet af opkoblede brugere.

Se også:  Nu kan du opgradere din pc til Wi-Fi 6 med en USB-adapter

WAC540 er konstrueret til ophængning på en væg eller under et loft og strømforsynes nemmest fra en switch med PoE (Power over Ethernet) gigabit LAN-porte. Til denne test har vi brugt en Netgear GS408-switch med otte porte – til 1450 kroner.

For brugere, der ikke skal bekymre sig om firewalls og andre sikkerhedsforanstaltninger, opleves WAC540 blot som en router – og én af de pænt hurtige af slagsen. Den tilhører Wi-Fi 5-klassen (802.11ac) og tilbyder en total teoretisk båndbredde på 3 Gbps fordelt på 400 Mbps på et 2,4 GHz-frekvensbånd samt henholdsvis 866 Mbps og 1,733 Gbps på de to 5 GHz-bånd.

App eller browser

WAC540 er kraftigere end de fleste AC-routere i sin prisklas-se, og de tre radioer har fuld MU-MIMO-support, så de kan kommunikere i en 4×4/2×2/2×2-konfiguration. Det betyder, at et stort antal brugere kan serviceres samtidig. Netgear lover understøttelse af op til 600 trådløse klienter.

Denne påstand har vi ikke tjekket, men vi kan oplyse, at vi har opnået meget tilfredsstillende resultater i vores testmiljø. I nærheden af adgangspunktet, hvad der vil være den typiske brugssituation, har vi målt en trådløs båndbredde på 573 Mbps, og to etager højere oppe i huset er der stadig mere end 120 Mbps at gøre godt med.

TAGS
mesh-router
netgear
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S