Home » NAS » Netgear RN212 og Netgear RN524X [TEST]: Stærke NAS’er til teknikrummet
Netgear RN212 og Netgear RN524X [TEST]: Stærke NAS’er til teknikrummet

Netgear RN212 og Netgear RN524X [TEST]: Stærke NAS’er til teknikrummet

Share
Specielt om RN212

Denne lille NAS er udstyret med en forholdsvis kraftfuld ARM Cortex A15 processor og 2 GB ram uden opgraderingsmulighed. De blå lysdioder på fronten lyser og blinker med en styrke, som ville være generende, hvis NAS’en placeres i en hjemmebiograf eller et andet rum med dæmpet belysning.

Hvis man har en router, som understøtter Link Aggregation, kan man bruge begge LAN-portene og trække to kabler til routeren. På denne måde skal man kunne fordoble NAS’ens læse- og skrivehastigheder. Vi skriver ”skal kunne”, for det er vores erfaring, at med mindre man bruger ssd-diske, sættes grænsen ikke af LAN-forbindelsen, men af de mekaniske harddiske.

Man kan konfigurere RN212 som en medieserver baseret på Plex, iTunes eller DNLA. Så kan NAS’en streame HD-video (1080p) i realtid og transkode indhold til andre enheders niveau.

RN212 er hurtig til at læse og skrive sekventielle data. Dens præstationer er i øvrigt typiske for pris- og hardware-klassen – og rigelige til små og mindre virksomheder.

RN524X er ualmindelig god til både sekventiel og random læsning, hvilket er vigtigt i business-regi. Med ssd-drev i stedet for mekaniske harddiske ville den virkelig kunne stråle.

Specielt om RN524X

Processoren i RN524X hedder D-1508 og kommer fra Intels professionelle Xeon-familie. Den har to kerner og kører ved 2,2 GHz, og DDR4-arbejdshukommelsen er på 4 GB, igen uden opgraderingsmulighed.

Se også:  Guide: Byg din egen NAS

Det kvadratiske frontpanel, som giver adgang til de fire harddisk-båse, får os til at tænke på en bankboks i en krimi. Fire aflange piletaster og en rund tast i centrum gør det muligt at kalde lidt basisinformation frem på et ret primitivt display med to linjer og starte et backup-job.

Denne NAS kommer med en lille Bluetooth-dongle, der f.eks. kan sættes i USB-porten på fronten. Denne dongle er – så vidt vi kan se – ikke omtalt i Netgears publikationer. Vi gætter på, at den skal gøre det muligt at tjekke status på NAS’en fra en mobil enhed. Vores smartphone kan ikke finde donglen, selv om den lille lysdiode blinker. Mystisk.

Se også:  Ny Netgear-router giver lynhurtig Wi-Fi på farten

RN524X tilhører den klasse af Netgear-produkter, som er omfattet af firmaets Insight-løsning. Her taler vi om app-baseret administration og overvågning af små (efter amerikansk standard) business-netværk.
Vi har installeret Insight-appen på en smartphone, og med den kan vi tilgå to Netgear-enheder her på adressen – en SRR60 mesh-router og NAS’en RN524X. Vi kan få besked om driftsfejl, afbrudte internetforbindelser og andre problemer, og vi kan diagnosticere enhederne ved at koble dem til Netgears særlige server. Da mange problemer kan løses med en genstart, er det rart, at denne proces kan aktiveres fra en smartphone – ligegyldigt hvor man befinder sig.

Insight er en abonnement-tjeneste, og hvis man vælger Basic-versionen, er de første to enheder gratis, hvorefter prisen er 4,99 euro/enhed om året. Insight Premium til den dobbelte pris pr. enhed giver adgang til mere avanceret support og flere andre fordele.

Testresultater

RN212 klarer benchmark-testen godt til prisen. Den er hurtig til sekventiel læsning og skrivning, men mister noget af pusten, når den skal håndtere random-læse/skriveprocesser. 4K/UHD-indhold har vi ikke kunnet få NAS’en til at gengive, men almindelige HD-videoer og fotos klarer den fint.

Netgears ReadyNAS OS-styre-system må være udviklet af
mainframe-folk. Det fungerer
glimrende, men der kunne godt være kælet bare en smule for
ikonerne og farverne.

RN524X har mere råstyrke, hvad man vel også kan vente til den meget højere pris, og den er især god til at læse data. 4K/UHD-indhold skal den konvertere, før det kan vises, så denne funktionalitet egner sig kun til korte klip. Denne NAS slukker normalt ikke totalt, fordi den kan vækkes af trafik på netværket, og derfor ligger standby-forbruget højt. Hvis man vælger af deaktivere ”Wake on LAN”, falder energiforbruget til 0,2 W.

Netgear RN212
Netgear RN212

Netgear RN212 er bygget som en Jeep – i sort metal med kanter, man kan slå sig på. Bag frontlågen sidder båsene med let udtagelige harddiske.

Ydelse: 4/5
Features: 4/5
Brugervenlighed: 4/5
Støjniveau: 4/5
Pris : 4/5
Samlet: 4/5

Alt om DATA siger:

»Netgear RN212 er en fysisk lille og meget business-orienteret NAS med en særdeles tillidsvækkende byggekvalitet og et overskueligt udvalg af features. Med de harddisk-størrelser, der er tilgængelige i dag, vil den kunne fungere som filserver i både private hjem og mindre virksomheder for et begrænset antal samtidige brugere.«

Nøgletal:

Pris: 2607 kr.
Processor: ARM Cortex A15
Processortype: Quad Core 1,4 GHz
Ram: 2 GB
Drev: 2 (maks. 24 TB)
Netværk: 2 x 1 Gbit LAN
Andre tilslutninger: 3 x USB-A 3.0, eSATA
Blæser: 92 mm
Mål (B x H x D): 101 x 142 x 220 mm
Vægt: 2,0 kg
Energiforbrug [målt] (slukket/tændt/høj belastning): 0,2 W/
14 W/21 W

Netgear RN524X
Netgear RN524X

Siden dette pressefoto blev taget, er ventilatoren vokset fra 92 til 120 mm. Det er ikke til at se, at den nederste LAN-port i højre side er mærket ”10G” – for 10 Gbit.

Ydelse: 5/5
Features: 4.5/5
Brugervenlighed: 4/5
Støjniveau: 3.5/5
Pris : 4/5
Samlet: 4.5/5

Alt om DATA siger:

»Netgear RN524X er et stort, solidt og tungt kraftværk af en NAS, der kan fungere som en sikker bankboks for en virksomheds filer. Med mulighed for filoverførsel via et 10 Gbit LAN til op til 80 brugere er det svært at få øje på begræns-ningerne i denne NAS. Netgear Insight-appen er et yderligere plus for en systemadministrator.«

Nøgletal:

Pris: 7151 kr.
Processor: Intel D-1508
Processortype: Dual Core 2,2 GHz
Ram: 4 GB DDR4 ECC
Drev: 4 (maks. 48 TB)
Netværk: 1 x 10 Gbit LAN, 1 x 1 Gbit LAN
Andre tilslutninger: 3 x USB-A 3.0, eSATA
Blæser: 120 mm
Mål (B x H x D): 185 x 194 x 239 mm
Vægt: 4,5 kg
Energiforbrug [målt] (slukket/tændt/høj belastning): 6,2 W/
25 W/37 W

TAGS
business
nas
netgear

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S