Home » Router » Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt – og suverænt stærkeste
Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt  – og suverænt stærkeste

Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt – og suverænt stærkeste

Share
Perfekt til storrumskontor

Selv om vores praktiske erfaringer med Wi-Fi 6E stadig er begrænsede, er det vores indtryk, at det forholdsvis høje 6 GHz-frekvensbånd med lav sendeeffekt kan være ret sart – let påvirkeligt af forstyrrelser.

Vi venter også, at Netgear rutinemæssigt vil frigive en stribe softwareopdateringer, efterhånden som de får feedback fra markederne.

Helt grundlæggende er det sådan med radiobølger, at de fungerer bedst, når sendere og modtagere kan se hinanden. Vi kan konstatere, at rum- og etageadskillelser ikke er Wi-Fi 6E’s livret, men kombinationen af en router og to satellitter rækker stadig fint til vores testmiljø.

Med E:
Med Wi-Fi 6E-klienterne Samsung Galaxy S21 Ultra 5G og ABook Ultimate A52-i7 kommer der turbo på download- og uploadhastighederne i AODs testmiljø. Her sættes grænsen på de bedste positioner af vores gigabit-internetforbindelse.

I business-sammenhænge virker det oplagt at tænke i Wi-Fi 6E-sammenhænge i forbindelse med storrumskontorer, hvor det kan være nemt at gøre satellitter og klienter synlige for hinanden.

Se også:  Interview med Lego: "Vi vil bygge digitale oplevelser ovenpå klodserne"

Så vil alle brugere kunne nyde godt af den fordoblede båndbredde i forhold til almindelig Wi-Fi 6. Dette kræver ”bare lige” nogle investeringer i nyt netværksgrej, som igen vil være peanuts i forhold til udgifterne til nye computere og smartphones i et større trådløst miljø.

Også dyrt i drift

Hver af de tre enheder i RBKE963-sættet kommer med en solid ekstern strømforsyning med en kapacitet på 60 W. Så meget trækker enhederne ikke, men vi har målt et konstant energiforbrug i routeren på op mod 15 W og lidt mindre i satellitterne.

Hvis vi går ud fra 40 W for hele sættet, løber det årlige energiforbrug ved 24/7-drift op i 350 kWh. Gang selv med forsyningsselskabets aktuelle tarif, som i skrivende stund ligger omkring 4 kr./kWh.

Se også:  D-Link COVR-X1863 [TEST]: Billig entrebillet til Wi-Fi 6-mesh

Især i et privat hjem kunne det være rart med en form for energispare- eller slumrefunktion, der reducerer forbruget i perioder med begrænset eller ingen netværksaktivitet, eksempelvis når familien sover eller er på arbejde/i skole.

TAGS
aod pro
mesh-router
netgear

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S