Home » Router » Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt – og suverænt stærkeste
Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt  – og suverænt stærkeste

Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt – og suverænt stærkeste

Share
Mangel på klienter

Som sædvanlig ved lancering af ny Wi-Fi-teknologi har det været svært at finde kompatible klienter – smartphones og laptops, der kan bekræfte routerfirmaernes løfter.

Til vores første Wi-Fi 6E-hardwaretest – se AOD nummer 6/2022 – brugte vi to desktops med hjemmemodificerede netværkskort. Det har også været op ad bakke med laptops, men det problem fik vi løst, da en ABook Ultimate A52-i7 stillede op til en anden test.

Vi venter, at udvalget af både netværksenheder og klienter vil vokse støt i løbet af sommeren og efteråret 2022.

Tilslutninger til fremtiden: En 10G-internetport skriger på en hurtigere forbindelse, og en 2.5G LAN-port er oplagt at bruge til kablet backhaul med satellitterne i systemet.

Selv et så avanceret mesh-sæt som RBKE963 er ganske enkelt at tilslutte og opsætte. Netgear anbefaler, at man bruger Orbi-appen, og det kræver ikke andet end nogle få skærmtryk og lidt mere tålmodighed. Det sidste, fordi opsætningsprogrammet gør meget ud af at tjekke og dobbelttjekke, at alt fungerer korrekt.

Appen rækker fint til en standardopsætning. Vil man længere ind i routeren og eksperimentere med det overvældende udvalg af muligheder, skal man bruge en browser og adressen ”orbilogin.com”. I så fald anbefaler vi, at man også downloader den tilhørende pdf-manual på 142 sider.

Se også:  Få lynhurtigt Wi-Fi 6E i din computer med simpel adapter

Adskillige gange under installationen af RBKE963 og andre Netgear-produkter bliver man gjort opmærksom på Netgear Armor (rustning), som ser ud til at være en digital schweizerkniv, der kan beskytte en hel familie/virksomhed og alle dens enheder mod virus, malware og andre fortrædeligheder.

Man får den første måned gratis, og derefter er den officielle pris op mod tusind kroner om året. Dog er der rabatter at score, og vi fik et tilbud på 68,71 US-dollar (469,90 kr.) for det første år.

Vi har ikke haft aktiveret Armor i nogen af vores Netgear-test, så vi har ingen mening om denne tjeneste.

To tekniske testrunder

Vi har gennemført to runder hastighedsmålinger på RBKE963-sættet i vores sædvanlige testmiljø. Eftersom langt de fleste klienter i dag og et stykke ind i fremtiden understøtter Wi-Fi 6 og tidligere standarder, dokumenterer vi først, hvordan det dyre system performer under disse betingelser.

Er der nogen gevinst ved at investere i så dyrt et mesh-system? Dernæst skifter vi til udelukkende at teste Wi-Fi 6E i 6 GHz-frekvensbåndet. Er der noget at hente dér?

Se også:  Lækker teknik: Netgear RBKE960 Mesh Router System

Indledningsvis kan vi konstatere, at vores produktionscomputer i kontoret aldrig har kørt så hurtigt på en trådløs internetforbindelse. Speedtest har målt den til 9 ms, 925 Mbps download og 538 Mbps upload.

Med et kabel direkte til YouSee-modemet får den 8 ms, 950 Mbps download og 541 Mbps ud af vores 1000/500 Mbps abonnement. Det kan vist ikke gøres meget bedre.

Uden E:
Sammen med Wi-Fi 6 – uden E – og ældre klienter er RBKE963 et mesh-system, der kører aldeles glimrende, meget stabilt og ikke vildt hurtigt. Langt de fleste brugere vil dog ikke opleve flaskehalse i netværkstrafikken.

I forbindelse med vores tre klienter – en Wi-Fi 5-smartphone, en Wi-Fi 6-smartphone og en Wi-Fi 6-notebook – performer RBKE963-sættet absolut godt. Som Wi-Fi 5/6-system er det med et AOD-CPI på 6567 på niveau med det også ganske kostbare Netgear Orbi RBK752-system, vi for nylig har testet.

Når vi skifter op til vores to Wi-Fi 6E-klienter – en smartphone og en notebook – sker der ting og sager. I nærheden af en af de tre Orbi-enheder får vi imponerende hastigheder.

Vores køkken er som sædvanlig lidt drilagtigt, men ikke så meget, at ret mange vil bemærke det, og på de andre positioner er der rigelig kapacitet til, at alle medlemmer af en større opkoblet familie vil kunne surfe, spille og streame i højeste kvalitet – samtidig.

Der er ingen grund til at eksperimentere med routerens QoS (Quality of Service) til prioritering af netværkstrafikken.

TAGS
aod pro
mesh-router
netgear

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S