Home » Router » Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt – og suverænt stærkeste
Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt  – og suverænt stærkeste

Netgear Orbi RBKE963 AXE11000 [TEST]: Suverænt dyreste mesh-sæt – og suverænt stærkeste

Share

”Ingen over, ingen ved siden af.” Sådan en målsætning kan have ligget til grund for udviklingen af den suverænt dyreste mesh-løsning, der nogensinde er blevet ”grillet” i AODs testlaboratorium

Det første mesh-system med Wi-Fi 6E-teknologi fra Netgear sprænger alle grænser – både når det handler om pris (13.190 kroner inkl. moms, 10.552 ekskl. moms) og om ydelse.

RBKE963 består af tre enheder – en router og to satellitter – i firmaets karakteristiske Orbi-design, der er nemt at integrere i både business- og boligmiljøer. Som noget nyt kan sættet ikke alene købes i den traditionelle hvid/grå-udførelse, men også i diskret matsort.

Systemet understøtter de obligatoriske 2,4 GHz og 5 GHz frekvensbånd, og det bruger desuden det i mesh-verdenen helt nye 6 GHz-frekvensbånd. Den totale teoretiske hastighed opgives til 11 Gbps (AXE11000), og det skal række til håndtering af helt op til 200 klienter fordelt over et areal på op til 600 kvadratmeter.

Se også:  Adesk Business+ [TEST]: Når du ikke kan få kræfter nok
Tekniske delikatesser

Det fjerde frekvensbånd er også placeret i 5 GHz-området, og det bruges til intern kommunikation mellem routeren og satellitterne.

De tre umiddelbart identiske mesh-enheder rager ikke mindre end 28 cm op i landskabet. Dette skyldes blandt andet, at der sidder 12 antenner i hvert kabinet til at føde de 16 mulige Wi-Fi-streams.

Netgear har heller ikke sparet på tilslutningerne. På routeren har WAN-porten, som skal fødes af internetudbyderens modem, en hastighed på op til 10 GbE – 10 gigabit i sekundet. Det varer nok længe, før YouSee & Co kan tilbyde det til små virksomheder og private, men sådan en fremtidssikring er rar at have.

Se også:  Jabra Engage 55 [TEST]: Sikkert headset til samtaler

Farvel til LAN-kabler! I vores kontor kan en Samsung Galaxy S21 Ultra 5G downloade data med helt op til 928 Mbps. Uploadhastigheden tangerer vores bredbåndsforbindelses kapacitet.

Mere nutidigt har både routeren og satellitterne en 2.5G-port til kontakt med hurtige switche og klienter, og disse porte kan også bruges til kablet backhaul – og aflastning af det ene trådløse 5 GHz-frekvensbånd. Denne del af udstyrslisten afsluttes af tre ordinære gigabit LAN-porte på hver enhed.

Det uundværlige gæstenetværk, som giver en vis beskyttelse mod hackere og nassere ved at tilbyde internetadgang uden om netværkets egne computere og klienter, får nu selskab af et dedikeret IoT-netværk.

Dette netværk kan etableres på 2,4 GHz og/eller 5 GHz-frekvensbåndet og er beregnet til det støt voksende antal ”smarte” enheder, der ikke bruger meget kapacitet, men kræver stabile opkoblinger.

TAGS
aod pro
mesh-router
netgear

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S