Home » Router » Netgear Orbi RBK852 [TEST]: Nye vilde Wi-Fi-rekorder
Netgear Orbi RBK852 [TEST]: Nye vilde Wi-Fi-rekorder

Netgear Orbi RBK852 [TEST]: Nye vilde Wi-Fi-rekorder

Share

Netgear starter fra toppen med deres første mesh-system i Wi-Fi 6-klassen. 2-pakken RBK852 sætter nye rekorder for hastighed og stabilitet – samt pris!

Netgear markedsfører traditionelt deres mesh-enheder under sub-brandet Orbi, som også designmæssigt adskiller sig fra typiske netværksprodukter.

Routeren og satellitten i det nye RBK852-sæt er ingen undtagelse fra denne regel. På billeder ligner de skønheder fra Royal Copenhagen, som man sagtens kan have stående i en Bo Bedre-stue – i hvert fald indtil man udnytter alle deres 2 x 4 LAN-porte til kablede opkoblinger.

Wi-Fi 6 er en officiel standard, men den er stadig åben for fortolkning. Netværksfirmaerne kan således selv bestemme antallet af frekvensbånd, antenner og streams (samtidige brugere) samt processorkraft og hukommelse.

Hver af de to enheder i RBK852-sættet har en total teoretisk kapacitet på 6 Gbps. Dette er dobbelt så meget, som billigere Wi-Fi 6 mesh-sæt kan tilbyde. Båndbredden er fordelt som 1,2 Gbps på det langtrækkende 2,4 GHz-frekvensbånd og 2,4 Gbps på det hurtigere 5 GHz-bånd, som der oven i købet er to af.

Hurtigste til dato

I en trådløs konfiguration benyttes det ene 5 GHz-frekvensbånd til backhaul (returkanal eller intern kommunikation mellem mesh-enhederne). Det er også muligt at trække et LAN-kabel mellem enhederne.

Dette har vi gjort og opnået en beskeden gevinst, der sikkert ville blive større i et hjem med flere samtidige, ressourcekrævende brugere. Netgear har også fundet plads til hele 8 antenner med kraftfulde forstærkere i det elegante kabinet – ingen strittende pinde her!

RBK852 er klart det dyreste mesh-sæt, AOD har testet. Men hver af de to enheder i sættet kan i råstyrke og udstyr sammenlignes med Netgears RAX120-router, og så passer pengene godt.

Med en enkelt klient som undtagelse performer RBK852 klart bedre end nogen anden router/mesh-løsning, vi til dato har testet. Med vores to Wi-Fi 6 reference-klienter – Samsung Galaxy Note 10 smartphone og Acer Swift 3 laptop – når vi op omkring 800 Mbps maksimum, og selv på første sal, hvor afstanden til mesh-enhederne er størst, kan vi streame med en stabil hastighed på mere end 400 Mbps til disse to klienter.

Se også:  Få Wi-Fi ud i alle hjørner af hjemmet med nye mesh-routere

Vores Sony Xperia 1-smart-phone klarer sig også fint, mens den godt to år gamle Asus-laptop fungerer dårligere end normalt i testmiljøet. Dens integrerede netværksadapter er ikke tilstrækkeligt kompatibel med Netgears topmoderne teknologi.

Endelig skal det understreges, at man bør have en gigabit-internetforbindelse for at få fuld glæde af dette mesh-system.


TAGS
mesh-router
netgear
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S