Netgear Orbi Pro [TEST]: Mesh til SMV’er og storfamilier

Netgear Orbi Pro [TEST]: Mesh til SMV’er og storfamilier

Share

Med sloganet ”No Wi-Fi, No Business” skal Netgears Orbi Pro mesh-routere fungere som magneter, der kan tiltrække kunder og få dem til at blive længere på caféer og i butikker. Den nye løsning er også perfekt til små virksomheder og store familier

SMV’er – små og mellemstore virksomheder – har mindst lige så meget brug for hurtig og stabil Wi-Fi-dækning som store foretagender. Men de har sjældent lyst eller råd til at betale professionelle teknikere for installation og support.

Dette dilemma mener Netgear at kunne løse med en Pro-version af deres velkendte Orbi mesh-systemer. Nu undersøger vi, om Netgear kan score et hattrick med Orbi Pro.

Se også:  Netgear Orbi RBK20 [TEST]: Mini-Orbi med maxi-dækning
Gratis Wi-Fi

Man behøver ikke tage mange skridt i et cityområde for at se, at ”Gratis Wi-Fi” er en konkurrenceparameter – og at løftet virker. Medlemmer af den opkoblede generation skal ikke være mere end et par sekunder på et sted, før deres notebooks, tablets og smartphones kommer i brug. Og selv om langt de fleste har et telefonabonnement med data i enorme mængder inkluderet, hjælper det ikke meget, hvis signalet er dårligt. Så er det skønt med trådløst Wi-Fi baseret på en kraftig bredbåndsforbindelse.

Hoteller, lufthavne, konferencecentre, kollektiv transport – hvor som helst folk har brug for internet – har længe været fyldt med dedikerede routere, adgangspunkter, extendere og anden elektronik til trådløs kommunikation.

Se også:  Huawei B525s og B315s LTE 4G Wi-Fi Router [TEST]: Immobile mobilroutere

I 2016 havde de første netværksfirmaer kogt teknikken ind til et niveau, som private brugere kan betale – og finde ud af at installere og indstille. Nu tager Netgear det næste skridt med et mesh-system, som ikke alene skelner mellem administratorer, medarbejdere og kunder.

Orbi Pro er om muligt endnu enklere at håndtere, og systemet er endda så aggressivt prissat, at det efter vores mening er et endnu bedre køb end de Orbi-løsninger, vi tidligere har testet.

_Netgear_Orbi_pro

Her ses hastighederne med Orbi Pro på de tre forskellige smartphones målt på fire forskellige positioner i huset.

Del denne