Home » Router » Netgear Orbi Pro SXK80 [TEST]: Stærkt mesh-system til fire Wi-Fi 6-netværk
Netgear Orbi Pro SXK80 [TEST]: Stærkt mesh-system til fire Wi-Fi 6-netværk

Netgear Orbi Pro SXK80 [TEST]: Stærkt mesh-system til fire Wi-Fi 6-netværk

Share

Små virksomheder kan få bedre Wi-Fi-oplevelser med et nyt, professionelt mesh-system fra Netgear. AOD har gransket præstationerne fra det hidtil dyreste router/satellit-system, der har spillet med musklerne i vores testmiljø

Firmanavnet siger egentlig det hele: Netgear betyder netværksgrej, og det er, hvad kunderne finder hos de omkring 44.000 forhandlere af produkter fra denne californiske virksomhed.

Netgears sortiment er intet mindre end enormt, så for at give lidt overblik arbejder man med produktfamilier – subbrands, som de kaldes på marketingdansk. De bedre produkter til hjemmebrug og gaming bliver udstyret med et Nighthawk-logo, mesh-systemer til større hjem hedder noget med Orbi, og de stærkeste mesh-løsninger markedsføres som Orbi Pro.

Den indbyrdes kompatibilitet mellem de forskellige produktfamilier kan nogle gange være svær at få øje på. Vi tester her SXK80, som er et Orbi Pro-system, og både på emballagen og i databladet står der udtrykkeligt, at routeren i denne Wi-Fi 6-løsning ikke understøtter og ikke kan parres med satellitter af typen Orbi Home eller Orbi Pro (Wi-Fi 5) . Rent teknisk er dette sandsynligvis fornuftigt udtænkt, men der skal nok stærke argumenter til for at skrotte et ellers velfungerende Wi-Fi 5-system i den høje ende ”blot” for at nyde godt af Wi-Fi 6-fordelene.

Se også:  3 Internet til hjemmet 5G [TEST]: Supernemt og rasende hurtigt bredbånd via 5G

Forfra og bagfra. Der er ikke sparet på kabeltilslutningerne. Den gule WAN-port kan servicere et bredbåndsmodem med op til 2,5 Gbps hastighed, og to af de fire LAN-porte kan sammenkobles og håndtere 2 Gbps-trafik.

Kantet business-design

Orbi Pro SXK80 er et kit bestående af en router, som skal fødes af internetudbyderens modem, og en enkelt satellit til en samlet pris på godt 6000 kroner. Netgear tilbyder desuden pakker med flere satellitter, og en enkelt af slagsen kan også tilkøbes. Det testede sæt har meget til fælles med det ”civile” RBK852-system (testet i 10/2020), men dets kantede og ikke specielt diskrete formsprog passer i vores øjne bedre til en klinik eller et kontor end til en stue. Solide vægbeslag er også inkluderet.

SXK80 er et såkaldt Tri-Band-system. Det vil sige, at hver enhed har et enkelt 2,4 GHz-frekvensbånd og to 5 GHz-frekvensbånd med en teoretisk båndbredde på henholdsvis 1,2 Gbps og 2 x 2,4 Gbps – i alt 6 Gbps, så den hører hjemme i AX6000-klassen. Prisen taget i betragtning er det pænt uden at være prangende.

Se også:  Når du stiller høje krav til båndbredde [TEST]: Monster-routere med Wi-Fi 6E

Kabeltilslutningerne har Netgear ikke sparet på. Både routeren og satellitten er udstyret med hele fem LAN-porte, heraf en hurtig 2,5 GbE-port. På routeren bliver den rar at have, når ens internetudbyder tilbyder noget stærkere end en gigabitforbindelse, og på satellitten kan vi udnytte den til vores voksende udvalg af klienter med tunede netværkskort. Og rækker det ikke, kan to af de andre gigabitporte på hver enhed sammenlægges, så man får en 2GbE-forbindelse. Dette kaldes Link Aggregation og er med til at gardere det dyre grej mod teknologisk forældelse.

Fire netværk, én boks

Det er efterhånden ved at være almindeligt at udstyre selv de mere overkommelige Wi-Fi-routere med et gæstenetværk. Sådan et er rart at have, hvis man har besøgende, som får alvorlige abstinenser, hvis de er uden internetopkobling i blot nogle minutter, og man ikke har lyst til at dele kodeordet til hele netværket med dem.

TAGS
Mesh
mesh-router
netgear
Netgear Nighthawk
router
Wi-Fi
wifi
WiFi-router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S