Home » Router » Netgear Nighthawk RAX200 [TEST]: Wi-Fi 6-kraftværk i absolut topklasse
Netgear Nighthawk RAX200 [TEST]: Wi-Fi 6-kraftværk i absolut topklasse

Netgear Nighthawk RAX200 [TEST]: Wi-Fi 6-kraftværk i absolut topklasse

Share

Netgears aktuelle topmodel er et overflødighedshorn af teknik, tilslutninger, performance og features. En fantastisk router til de få, som kan tillade sig det bedste på markedet

Næsten uanset hvilken router man sammenligner RAX200 fra Netgears Nighthawk-familie med, kommer denne sværvægter ud som vinder på tekniske parametre – til en høj pris.

Dens tre frekvensbånd giver kapacitet til en total teoretisk båndbredde på ikke mindre end 10,8 Gbps. Ydermere har den 12 Wi-Fi 6-streams til at maksimere dækningen i selv meget store hjem og skal ifølge producenten kunne servicere op til 40 klienter. Det siger også noget om det tekniske niveau, at den eksterne strømforsyning har en kapacitet på 60 W. Energiforbruget ligger typisk omkring mere humane 14 W, har vi målt. Det er meget for en router og løber op i omkring 300 kroner om året.

Sådan! Ingen over og ingen ved siden af – i hvert fald i denne test. Netgear RAX200 leverer masser af båndbredde til samtlige tre klienter på alle tre etager i vores testmiljø.

 

Se også:  TP-Link Deco X20-4G [TEST]: Tænk anderledes og få bedre mobildækning

De seks RJ45-porte på bagpanelet er specielt konfigureret. Den gule WAN-port og de fire sorte LAN-porte kan bruges normalt, men det er også muligt at parallelkoble – aggregere – dem parvis og øge WAN- og/eller LAN-båndbredden til 2 Gbps. Ydermere er der en 2,5 Gbps-port, som det vil være oplagt at bruge til tilslutning af en NAS.

Opsætningen er enkel nok, men man skal selv sørge for, at de tre radioer får det samme netværksnavn, hvis man vil slippe for bøvl med at skifte forbindelse, når man bevæger sig rundt i hjemmet.

Det er kort fortalt den kraftigste router, vi har haft i vores testmiljø. Vi kan tilføje, at den absolutte rekord hos AOD holdes af Netgear RBK852, som er et mesh-system til omkring 6000 kr.


TAGS
Netgear Nighthawk
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S