Home » Router » Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 [TEST]: Avanceret gamingrouter med Geo Filter
Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 [TEST]: Avanceret gamingrouter med Geo Filter

Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500 [TEST]: Avanceret gamingrouter med Geo Filter

Share

Trods en høj pris vil denne router nok stå øverst på ønskelisten hos online-gamere. Her er der ikke bare QoS, hvilket selvfølgeligt er fint, men det er snarere et gaming kontrolcenter

Gamingroutere er – hvad enten de betegnes som sådan eller blot har de nødvendige egenskaber – kendetegnet ved at være udstyret med kraftig hardware. Dertil ikke mindst veludviklet QoS, hvilket også er essentielt for spiloplevelsen.

Netgears nye Nighthawk Pro Gaming XR500-router fortsætter denne tradition, men der lægges endnu et lag eller to til oplevelsen, hvilket resulterer i, at denne router må betegnes som værende den mest helstøbte gamingrouter på markedet lige nu.

DumaOS og Geo Filter

Det, der virkelig adskiller denne router fra andre gamingroutere, er to ting. For det første sørger DumaOS-brugergrænsefladen/operativsystemet for, at routeren er blandt de allerbedste generelt set, når det kommer til brugervenlighed.

Læg hertil, at brugergrænsefladen gemmer på et stort udvalg af features og indstillingsmuligheder, herunder den helt specielle feature ved navn Geo Filter.
Det er lige præcis denne feature, der potentielt er med til at gøre Nighthawk XR500 til noget exceptionelt og adskiller den fra den generelle hob af gamingroutere.

Er der noget man for alt i ver-den ønsker at undgå, når man spiller online, er det dårlige pingtider. Det fører til ‘lag’, hvor man mister værdifulde splitdele af se-kunders reak-tionstid – “bang man er død”.

Se også:  Vind en brugervenlig router med indbygget sikkerhed

Som den første router, vi har kendskab til, griber Nighthawk XR500 til det kunstgreb, at man kan udvælge, hvilke spil-servere man ønsker at forbinde sig til.

Geo Filter gør det muligt at fastsætte en maksimalafstand til de servere, man ønsker at logge sig på. Det er ud over dette muligt at sortere mellem spilservere indenfor den fastlagte radius, og whiteliste eller blackliste bestemte servere ud fra deres pingtider.

Man kan ganske vist for mange onlinespil udvælge spilservere med de laveste pingtider, men tiltaget her er første gang, man kan noget lignende direkte fra routeren.

DumaOS-brugergrænsefladen er den samlende faktor for Night-hawk XR500, og det er en meget moderne og illustrativ brugergrænseflade med en virkelig god opbygning af de forskellige elementer.

Det rødlige/boudeauxrøde farvetema fungerer rigtigt godt, og man kan danne sig et hurtigt overblik blandt andet via grafer og diagrammer.

Man kan på samme tid let finde frem til de mere substantielle indstillinger, som man kan få behov for at ændre, hvis man vil optimere sin router.

Se også:  SkyPAD Glas 2.0 [TEST]: Næste generations musemåtte i glas

Der er et hav af understøttede features, men siden det er en gamingrouter, skal QoS-indstillingerne ikke forbigås.

Her er det let ud fra den samlede tilgængelige båndbredde at angive, hvor meget hver enkelt klient må benytte til download og upload. Anti-Bufferbloat-funktionen gør det muligt, når man gamer, at begrænse båndbreddeforbruget for grådige programmer, selv om deres prioritet skulle være sat til høj.

DumaOS rummer masser af informationer om netværkstrafik, tilsluttede enheder, hvilken type trafik, der benyttes på enkelte enheder og meget mere. Indstillingsmulighederne og de grundlæggende routerindstillinger er naturligvis også, som de skal være.

Kraftig hardware

Nighthawk Pro Gaming XR500 er en stærk dual band 802.11ac Quad-stream Wave 2-router med MU-MIMO, og alt hvad dette indebærer. Routeren understøtter 160 MHz kanals båndbredde, hvilket kræver en matchende Wi-Fi-adapter.

XR500 er stor og bred og har lidt samme udtryk som farfars dystre hotrod med sænket frihøjde.
Hastigheden har vi målt til 873 Mbit/s og 157,4 Mbit/s for henholdsvis 5 GHz- og 2,4 GHz- frekvensbåndet på fire meters afstand. På syv meters afstand gennem to vægge er de samme tal 838,7 Mbit/s og 129,2 Mbit/s.


Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Der findes routere med mere båndbredde på 5 GHz-frekvens-båndet, men vi er ikke i tvivl om, at Nighthawk XR500 er gamingmesteren, som andre gamingroutere skal oppe sig for at slå – så god er den.«

Nøgletal
Pris: 2599 kr.
Processor: 1,7 GHz dual core
Ram: 512 MB / 256 MB flash
Båndbredde: 1733 + 800 Mbit/s
Frekvensområde: 5 GHz + 2,4 GHz
Porte: 1x 1 Gbit/s WAN, 4x 1 Gbit/s LAN
Tilslutninger: 2x USB 3.0 Type-A

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500
TAGS
Gaming-tilbehør
Netgear nigthawk
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S