Home » Router » Netgear Nighthawk Pro Gaming SX10 [TEST]: Kileformet gaming-switch til dedikerede first movers
Netgear Nighthawk Pro Gaming SX10 [TEST]: Kileformet gaming-switch til dedikerede first movers

Netgear Nighthawk Pro Gaming SX10 [TEST]: Kileformet gaming-switch til dedikerede first movers

Share

Nighthawk Pro SX10 er ikke en switch, der vil indgå i de fleste hjems netværk i den nærmeste fremtid. Ikke fordi potentialet mangler, men fordi den markedsmæssigt er forud for sin tid

Det er nok ikke alle, der sådan lige uden videre vil acceptere at spendere mere end 2000 kroner for en LAN-switch til det hjemlige netværk.

For det første er det flere gange dyrere, end hvad normale switches til hjemmebrug almindeligvis kan fås for i dag. For det andet så er fokus i dag for hovedparten af brugerne at få så mange trådløse enheder som muligt på netværket. Dette reducerer jo behovet for en LAN-switch.

Dog gælder devisen stadig, at hvis man vil have en så sikker og stabil forbindelse som muligt med minimal risiko for lag, så er en LAN-forbindelse den sikre vej at gå.

Det gælder ikke mindst, hvis man vil optimere forholdene, så de bliver bedst mulige for online gaming og streaming.

Se også:  D-Link DIR-X5460 [TEST]: Wi-Fi 6-båndbredde til hele familien
Sprænger rammerne

Netgear Nighthawk Pro SX10 er så til gengæld heller ikke en almindelig gennemsnitlig switch efter nogle som helst kriterier. Det starter allerede ved designet, der er futuristisk og dynamisk. Switchens metalkabinet virker meget elegant med sit kileformede udtryk, og trods at switchen har intet mindre end 10 LAN-porte, så fremstår den hverken klodset eller dominerende.

Det, der er med til at sende Nighthawk Pro SX10 ind i en anden liga, når vi taler switche til hjemmebrug, er, at den foruden at have otte 1 Gbit/s LAN- porte også har to 10 Gbit/s LAN-porte.

For at få fuld udnyttelse af de to 10 Gbit/s portes teoretiske hastighed skal de enheder, man tilslutter, også understøtte 10 Gbit/s hastighed.
Der findes enkelte NAS, hvor det kan lade sig gøre, men hvis man ikke har den nyeste iMac Pro, men i stedet en pc, skal man ud at investere i et pci-baseret 10 Gbit/s ethernetkort.

Se også:  Routere [STORTEST]: Sæt turbo på dit Wi-Fi-netværk

Potentialet er således enormt, men det er for nuværende svært at udnytte uden betydelige investeringer. Potentialet er faktisk endnu større end som så, for via link aggregation kan man i SX10 linke to porte sammen til et logisk link for at opnå load balancing og større fejltolerance med en teoretisk hastighed, der er det dobbelte af, hvad en enkelt port kan klare.

Det er muligt at skabe fire af disse link aggregations, også med 10 Gbit/s portene, så den teoretiske hastighed switchen kan mestre er 20 Gbit/s.

SX10 understøtter desuden oprettelse af VLANs – en feature der dog normalt mest vil gøre nytte i et erhvervsmiljø. Switchen har yderligere den feature, at man kan se hvilken hastighed, som tilsluttede enheder understøtter, det viser sig ved ændrede farver i LED-dioden ud for den pågældende port.

Netgear Nighthawk Pro Gaming SX10
  • Ydelse
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Er du inkarneret gamer, eller streames der virkeligt meget i hjemmet, så er Nighthawk Pro SX10 en switch i særklasse. Det samme gælder, hvis du vil have 10 Gbit/s netværksforbindelse. For de fleste er den dog overkill.«

Nøgletal
Pris: 2199 kr.
LAN-porte: 2x 10 Gbit/s, 8x 1 Gbit/s
VLAN: Ja
QoS: Ja
Link aggregation: Ja
Grafisk brugergrænseflade: Ja
Dimensioner: 195 mm x 149 mm x 40 mm

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
lan
Netgear nigthawk
router
Switch

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S