Home » Router » Netgear Nighthawk M1Gigabit LTE Mobile Router [TEST]: Rødglødende hotspot
Netgear Nighthawk M1Gigabit LTE Mobile Router [TEST]: Rødglødende hotspot

Netgear Nighthawk M1Gigabit LTE Mobile Router [TEST]: Rødglødende hotspot

Share

Både når det gælder ydelse og pris, er Nighthawk M1 et hotspot i en klasse helt for sig selv – og forud for sin tid. M1 kan downloade ved hastigheder op til 1 Gbps, og det er kun begyndelsen

Mens nogle af os venter på mobilroutere, der er lige så hurtige som de kvikkeste kablede internetforbindelser, har Netgear vakt berettiget opsigt med deres Nighthawk M1 (MR1100) gigabit-hotspot.

Af ydre ligner det ingen af de andre enheder i denne test, og prismæssigt hæver det også overliggeren for, hvad sådan en gadget kan koste. I firmaets pressemeddelelse er den vejledende pris sat til 2590 kroner, men på nettet forlanger flere butikker op mod en tusse mere. Det er vi ikke vant til at se.

Både mobil og stationær

I modsætning til de fleste mobilroutere er Netgears nye topmodel ikke så mobil, at det gør noget. Efter vores mening er den for stor og tung til at have i en lomme, men det tager vi ikke så tungt, for vi ser dens virkelige potentiale til hjem og virksomheder i områder uden hurtige internetforbindelser via kabel. Hos Netgear taler man i dette tilfælde ikke om enten-eller, men både-og, for M1 kan også aflaste fast bredbånd via Wi-Fi eller Ethernet.

Se også:  Hurtigere, hurtigere, hurtigere – ny router appellerer til gamerne

Tilbage til det mobile bredbånd, som her betegnes 4G LTE Advanced Cat. 16 med 4-bånds Carrier Aggregation og 4 x 4 MIMO. Oversat til noget mindre uforståeligt vil dette sige, at man kan få helt op til 1 Gbps download- og 150 Mbps upload-hastighed. Så mangler vi bare at finde et mobilselskab, som kan tilbyde sådan en forbindelse.

Måske kan det øge investeringslysten hos YouSee & Co., at deres sendemast ikke behøver placeres i kundens baghave. Endnu en unik detalje hos Netgear er tilslutninger for eksterne antenner til forøgelse af den mobile rækkevidde. Det er vores erfaring fra Vandkantsdanmark, at blot en simpel stueantenne kan sætte hastigheden betydeligt i vejret, og i en permanent installation kan mini-tørrestativer i stil med gammeldags tv-antenner nærmest udrette mirakler.

Se også:  Wi-Fi 6-hastighed til hjemmekontoret og små virksomheder

For en beskeden investering – i forhold til at trække flere hundrede eller tusindvis af meter jordkabel – kan man opsætte en antennemast og rette antennerne mod den nærmeste mobilmast. Og i forhold til de indbyggede antenner er en signalgevinst på eksempelvis 16 eller 20 dB (6 eller 10 gange) absolut interessant.

Netgear Nighthawk M1 Gigabit LTE Mobile Router
  • Ydelse
  • Rækkevide
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Netgear Nighthawk M1 er mar-kedets dyreste hotspot til ikke-professionel brug, men hvis man kan udnytte hele den omfattende udstyrspakke, får man virkelig noget for sine penge. Og med gigabit-potentiale er M1 noget af det nærmeste, man kan komme til et fremtidssikkert hotspot.«

Nøgletal
Produkt: Netgear MR1100
Pris: 3000 kr.
Båndbredde: 1 Gbps
4G-mobilstandard: LTE-Advanced
Wi-Fi-standard: AC1200
Antal brugere: Op til 20
Batteri: 3,85 V/5,04 Ah (19,78 Wh)
Batteritid: Op til 24 timer
Skærm: 1,42” rund
Porte: USB-C (strøm), USB-A, LAN
SD-kort: Op til 64 GB
Tilslutninger: 2 x antenne (TS-9)
Mål: 100 x 20 x 100 mm
Vægt: 240 g

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
hotspot
Netgear Nighthawk
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S