• Home »
  • Router »
  • Netgear Nighthawk M1Gigabit LTE Mobile Router [TEST]: Rødglødende hotspot
Netgear Nighthawk M1Gigabit LTE Mobile Router [TEST]: Rødglødende hotspot

Netgear Nighthawk M1Gigabit LTE Mobile Router [TEST]: Rødglødende hotspot

Share

Både når det gælder ydelse og pris, er Nighthawk M1 et hotspot i en klasse helt for sig selv – og forud for sin tid. M1 kan downloade ved hastigheder op til 1 Gbps, og det er kun begyndelsen

Mens nogle af os venter på mobilroutere, der er lige så hurtige som de kvikkeste kablede internetforbindelser, har Netgear vakt berettiget opsigt med deres Nighthawk M1 (MR1100) gigabit-hotspot.

Af ydre ligner det ingen af de andre enheder i denne test, og prismæssigt hæver det også overliggeren for, hvad sådan en gadget kan koste. I firmaets pressemeddelelse er den vejledende pris sat til 2590 kroner, men på nettet forlanger flere butikker op mod en tusse mere. Det er vi ikke vant til at se.

Både mobil og stationær

I modsætning til de fleste mobilroutere er Netgears nye topmodel ikke så mobil, at det gør noget. Efter vores mening er den for stor og tung til at have i en lomme, men det tager vi ikke så tungt, for vi ser dens virkelige potentiale til hjem og virksomheder i områder uden hurtige internetforbindelser via kabel. Hos Netgear taler man i dette tilfælde ikke om enten-eller, men både-og, for M1 kan også aflaste fast bredbånd via Wi-Fi eller Ethernet.

Se også:  Gå ikke ned på netværk til VM - her er den bedste router

Tilbage til det mobile bredbånd, som her betegnes 4G LTE Advanced Cat. 16 med 4-bånds Carrier Aggregation og 4 x 4 MIMO. Oversat til noget mindre uforståeligt vil dette sige, at man kan få helt op til 1 Gbps download- og 150 Mbps upload-hastighed. Så mangler vi bare at finde et mobilselskab, som kan tilbyde sådan en forbindelse.

Måske kan det øge investeringslysten hos YouSee & Co., at deres sendemast ikke behøver placeres i kundens baghave. Endnu en unik detalje hos Netgear er tilslutninger for eksterne antenner til forøgelse af den mobile rækkevidde. Det er vores erfaring fra Vandkantsdanmark, at blot en simpel stueantenne kan sætte hastigheden betydeligt i vejret, og i en permanent installation kan mini-tørrestativer i stil med gammeldags tv-antenner nærmest udrette mirakler.

Se også:  TP-Link M7350 Mobile Wi-Fi Router [TEST]: Hotspot i lommestørrelse

For en beskeden investering – i forhold til at trække flere hundrede eller tusindvis af meter jordkabel – kan man opsætte en antennemast og rette antennerne mod den nærmeste mobilmast. Og i forhold til de indbyggede antenner er en signalgevinst på eksempelvis 16 eller 20 dB (6 eller 10 gange) absolut interessant.

Del denne