• Home »
  • Kamera »
  • Netgear Arlo Pro WMS4130 [TEST]: Kabelfri videoovervågning på næste niveau
Netgear Arlo Pro WMS4130 [TEST]: Kabelfri videoovervågning på næste niveau

Netgear Arlo Pro WMS4130 [TEST]: Kabelfri videoovervågning på næste niveau

Share

Den nye Pro-version af Netgears geniale Arlo-kamera kommer nu med genopladeligt batteri, basestation med sirene, tovejs lyd – og en højere pris

Da Netgear for to år siden lancerede Arlo-kameraet, overvandt firmaet samtidig den største forhindring for udbredelse af udendørs video-overvågning i private hjem.

Trådløs signaltransmission via Wi-Fi har længe været en selvfølge, men hvordan får man strøm på et kamera, når det ikke skal være alt for tilgængeligt? Altså uden at slippe en formue til en autoriseret elinstallatør for en stikkontakt med strøm og/eller LAN-forbindelse.

Netgears bedrift bestod i at udvikle et kamera med så lavt strømforbrug, at det kan køre på batterier i tilstrækkelig lang tid til at være praktisk. Det første Arlo-kamera, som stadig er i handlen, kan klare op til 6 måneder på fire batterier, men de skal være den dyre og svært tilgængelige type CR123.

Se også:  Overvågningskameraer [STORTEST]: Små brødre ser dig
Næste niveau

Det nye Arlo Pro-kamera strømforsynes af et genopladeligt batteri med en kapacitet på 2440 mAh, som også skal række til et halvt års drift. Og skulle der være en stikkontakt i nærheden, f.eks. fordi det bruges indendørs, kan det strømforsynes af den medfølgende oplader.

Pro-kameraet reagerer ligesom forgængerne på objekter i bevægelse, og følsomheden kan justeres, så man ikke bliver alarmeret, fordi en mus sniger sig hen over græsplænen. En nyhed er, at kameraet har fået tovejs lyd. En lyd kan få det til at starte optagelse.

Man kan høre, hvad det registrerer, og man kan sige til pakkeposten, at han gerne må sætte kassen ved kælderdøren. Hvis han ellers hører godt, for der kommer ikke meget lyd ud af den lille transducer på undersiden af kameraet.

Se også:  D-Link DCS-8100LH [TEST]: Det store overblik

I modsætning til de fleste andre Wi-Fi-overvågningskameraer kan Arlo Pro ikke parres med en almindelig router. Netgear tilbyder en særlig basestation, der skal kabelforbindes til husets router og fungerer som adgangspunkt for gamle og nye Arlo-kameraer, men dog ikke indendørskameraet Arlo Q.

Denne løsning skal øge rækkevidden – op til 100 m eller mere, hvis enhederne kan se hinanden – og hæve datasikkerheden ved kryptering af videosignalerne. Basestationen indeholder også en sirene, som med et justerbart lydtryk på op til +100 dB – HØJT! – kan annoncere, at nogen eller noget har trigget lyd- eller bevægelsessensoren.

Del denne