Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Netgear Arlo Pro 2: Kabelfri overvågning – nu i 3. generation

Som det første it-magasin i Europa har Alt om DATA haft mulighed for at teste det spritnye Arlo Pro 2 overvågningskamera fra Netgear.

Af Knud Søndergaard, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har siddet på det yderste af stolene, for selvfølgelig sørgede diverse logistikfirmaer for at forsinke leveringen, så vi kom ubehageligt tæt på trykstart for denne stortest. Men med en ekstraordinær indsats fra alle involverede er projektet – som du kan se, kære læser – lykkedes.

Meget mere end en opdatering

Som modelbetegnelsen fortæller, er Pro 2 en videreudviklet udgave af Arlo Pro, der blev testet i AOD nummer 10/2017. Det visuelle design er praktisk talt uændret, og Netgears kabelfri koncept fortsætter naturligvis. Det samme gælder den særdeles ukomplicerede installation og app-betjening (med engelske tekster).

Ellers er der sket ting og sager på flere fronter. Udtrykt i tal er det en stor nyhed, at kameraets opløsning ved optagelse er fordoblet fra HD med 1 megapixel til FHD med 2 megapixel, så det kommer på forkant med de skarpeste modeller lige nu. Denne forbedring er umulig at overse og gør også den digitale zoomfunktion op til 8 x mere brugbar.

Et kabelfrit Arlo-kamera er nemt at opsætte. Den viste holder med kuglehoved er en del af det brede tilbehørsprogram, som også omfatter camouflageovertræk i forskellige farver.

Flere muligheder med kablet strømforsyning

Netgear kan siges at have ”opfundet” det kabelfri overvågningskamera, hvor brug af avancerede mikrochips med ultralavt strømforbrug og Low Power Wi-Fi-kommunikation baner vej for acceptable driftstider på batterier.

Det første Arlo-kamera, som stadig er i handlen, kan køre op til 6 måneder på fire af de dyre CR123-batterier. Med Arlo Pro gik Netgear over til genopladelige batteripakker, der ikke alene forbedrer driftsøkonomien på sigt, men også giver udviklingsfolkene frihed til at indbygge nye features.
Man glemmer nemt, at et vejrtæt Arlo-kamera også kan bruges indendørs, hvor det normalt er nemt at komme til en stikkontakt.

Med en konstant strømtilførsel kan kameraet hele tiden være ”på”. En Look Back-feature registrerer aktivitet, 3 sekunder før en bevægelses- eller lydsensor starter optagelse, så hele forløbet kommer med.

Desuden bliver det muligt at markere op til tre aktivitetszoner – områder i kameraets synsfelt, hvorfra man vil modtage alarmer om aktivitet. Dette kan være omkring en yderdør, et udsat vindue, hundens madskål, redaktionens køleskab eller…

Vi kan tilføje, at Netgear nu kan levere det solcellepanel, som vi længe har efterspurgt. Så kan man blive fri for at pille kameraet ned til opladning. Det vides endnu ikke, om panelet er kraftigt nok til at sikre konstant drift.

Basestation og abonnementer

En basestation har hele tiden været en del af Arlo-konceptet. Denne boks, der kan ses som et adgangspunkt med høj følsomhed og sendestyrke, skal kabelforbindes til husets router og sikrer en lang rækkevidde for kameraerne på op til 90 meter. En basestation kan håndtere 15 Arlo-kameraer, heraf 5 samtidige streams/optagelser.

Med i prisen på et Arlo-kamera er et Basic cloud-abonnement på 7 dages optagelser af video fra op til 5 kameraer. Man kan tilkøbe et større Premier- eller Elite-abonne-ment med henholdsvis 30 eller 60 dages optagelser fra 10 eller 15 kameraer til 69 eller 99 kr. om måneden.

Endelig er der mulighed for 24/7 cloud-optagelse i 14 dage for 99 kr. om måneden – for hvert kamera. Efter vores erfaringer kan det gratis abonnement så rigeligt dække behovet i de fleste private hjem og små virksomheder.