Home » Bærbar computer » Netbook med gode forbindelser
Netbook med gode forbindelser

Netbook med gode forbindelser

Share

Netbook fra Medion viser vejen. Fin pris, gode tilslutningsmuligheder og lang batterilevetid er højdepunkter

Der er længere imellem, at vi tester netbooks nu for tiden, end da de meget små og prisbillige bærbare gjorde deres entre på verdensscenen.

Rampelyset er mestendels overtaget af tablets, der har øjeblikkets interesse. Men en netbook kan stadig være et godt valg, forudsat man ved, hvad man går ind til som bruger.

MD98723

Meget er sket siden da, netbooks er modnet med årene, og begrebet er sågar flydt lidt ud. Det er ikke længere altid, en netbook i dag har en Intel Atom-processor. Efterhånden er der også dukket 11″- og 12″-udgaver op, men den testede Medion MD98723 lægger sig mere op ad traditionerne.

MD98723 er en 10“-netbook med en Intel Atom N2600 Dual Core-processor på 1,60GHz. Skærmen er led-belyst og har den klassiske skærmopløsning 1.024×600 pixels. Der er 1GB Bddr3-ram og en ret så stor 320GB harddisk.

Alt i alt en klassisk netbook, men selvfølgelig har hardwaren undergået en forvandling gennem tiden. Som computer er den en hel del hurtigere, end de første netbooks der kom frem.

Så længe man holder sig for øje, at der stadig er tale om en bærbar til lettere opgaver, klarer den opgaverne fint. Prisen er med 1.999 kroner også et af de positive aspekter ved denne netbook, det er absolut rimeligt.

De nærmere egenskaber

Ud over de egenskaber som billig pris, stor mobilitet og lang batterilevetid, der altid karakteriserer en netbook, har MD98723 også et par andre positive egenskaber.

I opslået tilstand er den ikke specielt iøjnefaldende med sit grålige kabinet og det sorte tastaturs bagplade. Den sorte matte skærmkant er lidt tyk i den, men det er set tit ved netbooks.

Klappes MD98723 sammen, får den et helt andet udtryk, den virker elegant med en mørk blank ”levende” overflade og en grålig stribe på bagkanten til kontrast. Med 1,25 kg er den let, men i forhold til størrelsen og de nye eksotiske ultrabooks virker det ikke længere så imponerende.

En ikke uvæsentlig del af vægten skal dog tilskrives det store 5.200 mAh store batteri, der sørger for, at MD98723 har en endog meget god batterilevetid.

Mange tilslutningsmuligheder

Et andet punkt, hvor denne netbook overbeviser, er antallet og typen af tilslutningsmuligheder. Her ligger den rigtig godt. Trådløse netværk forefindes i form af WiFi 802.11n og bluetooth 3.0. Ethernet er der selvfølgelig også i form af 100Mbit/s lan-stik.

Men der er mere at byde på, der er tre usb-porte, to af dem er usb 2.0, men der er også en usb 3.0-port. Endvidere bydes der på et hdmi-stik, et vga-stik og en 6 i en-kortlæser. Samt selvfølgelig hovedtelefon ud og mikrofon ind.

Skærm og tastatur

Skærmen er som sagt på 10″, den er lysstærk uden at være blandt de skrappeste på dette felt. Skærmen er dog klar. Eneste anke er, at skærmen på det testede eksemplar led lidt af bleeding i begge sider. Det vil sige, at baggrundsbelysningen skinner igennem. Det ses især på opstartsbaggrunden til Windows 7 Starter eller på andre mørke baggrunde.

Tastaturet er ganske glimrende. Her skal man dog tage størrelsen med i mente. Det er nu ikke engang så komfortabelt at bruge et tastatur af denne størrelse over et længere tidsrum, som et fuldbyrdigt tastatur. Men når det er sagt, er tasterne af en fornuftig størrelse, og tasterne har en god fast fjedrende feeling. Touchpad er der ikke så meget at sige til. Den fungerer, som den skal, sammen med museknappen.

Kræfter, men ikke til det hele

MD98723 er noget stærkere end netbooks fra de første generationer. Nu ligger der så også Windows 7 Starter på i stedet for Windows XP som i de første modeller. Hvorledes det påvirker ydelsen, er lidt svært at postulere uden at have efterprøvet det.

Men måler man med SiSoftware, vises det, at processoren i den akkumulerede aritmetiske test scorer 7 gops, hvilket er noget højere end de første netbooks, hvor tallet lå nærmere 4 gops.

Den indbyggede GMA3600-grafikdel er selvsagt også blevet stærkere, selvom der stadig er tale om en bærbar, der mest er egnet til surfing, e-mails, tekstbehandling og andre lettere opgaver. Man kan godt bruge den til lettere spil og lignende, men tungere opgaver bør man holde sig fra.

Ydelsen

Ydelsen blev også målt i PCMark Vantage. Her blev den samlede score på 1.627 PCMarks, hvilket understreger, at der er tale om en bærbar til lettere opgaver, som lever af sin batterilevetid og mobilitet.

Den indbyggede harddisk er også vigtig for den samlede ydelse i en computer, ikke mindst i bærbare som MD98723, der ikke lever af hurtige processorer. Derfor er en gennemsnitlig sekventiel læsehastighed på 70,6MB/s målt i HD Tune 5.00 Pro fint, ikke mindst fordi hastigheden i filtestene i såvel skrive- som læseoperationer lå over dette.

Batterilevetiden er en af de helt store stjerner her. Ved at anvende Battery Eater 2.70 Pro måltes der en batterilevetid på 5 timer og 39 minutter i klassisk-testen og 8 timer og 24 minutter i læsetesten. Begge ganske fremragende, måske især taget i betragtning hvor lang tid batterilevetiden er under belastning.


MD98723
4

Alt om DATA siger

Netbook med solid blanding af pris, tilslutningsmuligheder og fremragende batterilevetid, glimrende til turen.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
10''
Medin MD98723
netbook

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S