Home » Bærbar computer » Netbook genfødt som hybrid-computer
Netbook genfødt som hybrid-computer

Netbook genfødt som hybrid-computer

Share

Transformer Book T100 ligner til forveks-ling den uddøde netbook, men kan forvandles til en tablet og er udstyret med fuld Windows 8.1 og Office

Netbooken var det store hit på pc-markedet for 5-6 år siden, men mistede sin relevans efter tablets og Ultrabooks dukkede op. Sidste år blev der derfor lukket for produktionen af de små bærbare.

Med den nye Transformer Book T100 er Asus imidlertid klar med en ny maskine, der til forveksling ligner en netbook, og præcis som formatet byder, er udstyret med Intel Atom-processor.

På trods af – eller måske omvendt i kraft af – den velkendte formfaktor, er den dog samtidig et glimrende eksempel på den udvikling, der teknologisk er sket, siden netbooken havde sin storhedstid.

Nyeste Atom-processor

Netbooken var tænkt som en lille bærbar, som var nem at have med i tasken, men var, i kraft af den svage Atom-processor og et begrænset styresystem, primært egnet til lettere opgaver som mail, tekstbehandling og lidt websurfing.

Se også:  Asus er klar med verdens letteste business-bærbar

Allerede her adskiller T100 sig på afgørende vis. Den er nemlig lige så nem at have i tasken som de oprindelige netbooks, men processoren, der er Intels nye quad core Atom-chip fra Bay Trail-sortimentet, giver mulighed for at køre den fulde version af Windows 8.1. T100 kommer endda også med Office Home & Student 2013, så du er parat til at arbejde løs med de værktøjer, du kender helt fra starten.

Mirakuløse præstationer skal du dog ikke forvente, hvis du kaster dig ud i mere krævende opgaver som spil og billed-redigering. I forhold til maskiner med Core-procressor føles T100 mærkbart langsommere og mindre responsiv.

Almindeligt arbejde samt websurfing og streaming klarer den dog uden de store problemer, og multitasking håndterer den ligeledes på et fornuftigt niveau.

Se også:  Det er slut med bærbare fra Toshiba

Samtidig er batterilevetiden imponerende for en maskine med disse egenskaber. 10-11 timer klarer den snildt, før den skal i opladeren.

Også en tablet

Det, der ligeledes adskiller transformerbook T100 fra fortid-ens netbooks, er touchskærmen. Den gør, at du får fuldt udbytte af Windows 8.1, som nu engang er sjovere at styre med touch.

Samtidig er T100 konstrueret således, at du kan tag

[pt id=’2029222′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Udseendet leder tankerne hen på en Ultrabook men Transfomerbook T100 fungerer også som tablet og har fuld Windows 8.1.”‘]

Udseendet leder tankerne hen på en Ultrabook, men Transfomerbook T100 fungerer også som tablet og har fuld Windows 8.1.

På den måde fungerer den også som tablet, hvilket, processor-type og skærmstørrelse taget i betragtning, reelt set er den kategori, hvori den hører bedst hjemme.

Vi er dog glade for tastaturet, der trods de små taster er behageligt at skrive på og har en glimrende respons. USB 3.0-porten er også et stort plus.

Læs hele testen i Alt om DATA 01, som kan købes her.


Asus Transformer Book T100
4

Alt om DATA siger

Hvis netbooken var i live, ville den være som T100. Det er både godt og skidt, for mens det kompakte design er ideelt til tasken, og Windows 8.1 og Office giver masser af muligheder, sætter Atom-processoren sine begrænsninger.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asus
Bærbar computer
Hybridcomputer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S