Home » AOD Pro » Lille revolution i .NET – lanceres på virtuel konference i næste uge
Lille revolution i .NET – lanceres på virtuel konference i næste uge

Lille revolution i .NET – lanceres på virtuel konference i næste uge

Share

Udviklingsplatformen .NET står over for en mindre revolution, når version 5 lanceres om en uge. Nu handler det nemlig om cross-platform, hvor alle .NET-komponenter samles i en og samme pakke.

Microsoft har store planer med den nye .NET 5, som lanceres på en virtuel udviklerkonference – .NET Conf 2020 – om præcis en uge. Konferencen har en lang række centrale talere, som de fremgår af billedet foroven.

Hvor radikalt Microsoft helt præcist vil gå til værks, står endnu hen i det uvisse, men ideen bag den nye udgave af .NET er at skabe en samlet .NET-platform. Altså en mindre revolution, hvis det hele går efter de oprindelige planer.

Det Windows-centrerede .NET Framework skal efter planerne forvandles, så det også kan omfavne systemer som Linux, macOS, iOS, Android, WebAssembly og andre. Det gamle oprindelige .NET Framework til Windows blev født i 2003, men for nogle år siden blev .NET Core også frigivet, således at der kunne afvikles applikationer på både Windows, Linux og Mac. Til mobile enheder benyttes et tredje framework, Xamarin/Mono.

Endnu ikke komplet

Med .NET 5 bliver det første store spadestik taget til en sammensmeltning af de forskellige runtimes. Her kombineres .NET Framework med .NET Core, som det ser ud nu en uge før lanceringen, således at der benyttes samme grundlæggende komponenter. Først i senere versioner vil fusionen være komplet, så det kan ende med én udgave af .NET.

Der er forskellige tekniske grunde til, at .NET 5 ikke allerede når op på det niveau i næste uge. Blandt andet har corona-situationen forsinket udviklingen, og Microsoft vil tilsyneladende have den nye version klar nu, hvor den vigtige konference finder sted.

AOD følger udviklingen løbende her på aod.dk. Og i magasinet AOD nr. 1, som udkommer 10. december, har vi en længere gennemgang af de forskellige nyheder i .NET 5.


TAGS
.Net

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S