Home » Sikkerhed » Nest Protect røg- og kuliltealarm [TEST]: For dyrt købt tryghed?
Nest Protect røg- og kuliltealarm [TEST]: For dyrt købt tryghed?

Nest Protect røg- og kuliltealarm [TEST]: For dyrt købt tryghed?

Share

Nest markedsfører bl.a. overvågnings-kameraer og en røgalarm, der flytter grænser for, hvad man kan forvente af sådanne enheder – også prismæssigt

Ild er noget, der kræver respekt – ikke alene de ødelæggende flammer, men også den giftige røg og gas, som kan være endnu farligere for mennesker og dyr. Derfor er det vigtigt at blive alarmeret så tidligt som muligt.

Hvad må denne tryghed så koste? Ifølge Forbrugerrådet Tænks seneste test af røgalarmer fra 2015 kan man for langt under 100 kroner få en alarm, som interesseorganisationen kalder ”God” og belønner med et Bedst i test-ikon.

Så taler vi også om et i enhver henseende billigt byggemarkedsprodukt, der ikke pynter i et Bo Bedre-hjem, men hvad kan ellers begrunde en udgift på over tusind kroner for en gennemført lækker Nest Protect – især når producenten mener, at man i selv et mindre hjem bør have adskillige af slagsen?

Se også:  Googles nye Wi-Fi-system har stemmestyring og musikhøjttaler
Nest tager dig i hånden

I forhold til individuelle røgalarmer, som kun kan larme infernalsk, er Nest Protect Wi-Fi-opkoblet. Det betyder for det første, at man får besked på sin mobil, hvis man ikke er hjemme. For det andet kommunikerer flere smarte alarmer indbyrdes, så de alle går i gang, hvis én registrerer røg eller kulilte. Og for det tredje kan en alarm trigge firmaets overvågningskameraer, så man kan være heldig at se, hvad der egentlig foregår og evt. afblæse alarmen.

Det er også noget værd, at Nest guider sine kunder helt ned i de detaljer, der ellers kan udløse retssager og vanvittige erstatninger i hjemlandet USA. Den trykte vejledning med anvisninger, tips og ansvarsfraskrivelser er på hele 31 sider. De fleste kan nok klare sig med illustrationerne og den behagelige, syntetiske stemme fra den indbyggede højttaler.

Se også:  Ring Alarm og Video Doorbell 3 [TEST]: Alarmsystem med muligheder

Vi har dog en enkelt korrektion til manualen. Den lover, at man kan skrue alarmens bagplade direkte i loftet uden at forbore, ”da Nest-skruerne er selvskærende”. De skærer sig fint ind i træ, men absolut ikke i beton, som bruges ganske meget i vores del af verden.


Nest Protect røg- og kuliltealarm
  • Features
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Pris
4

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»Nest er på godt og ondt, et ameri-kansk koncept, som rulles ud i hele verden. Protect er nok den mest gennemtænkte røgalarm, vi har oplevet, men også langt den dyreste. Skal den indgå i et system med andre Nest-produkter og et dyrt abonnement, så overvej andre løsninger.«

Nøgletal
Pris: 1100 kr.
Strømforsyning: 6 AA-batterier (Energizer Ultimate L91 medfølger og anbefales)
Understøttelse: Android, iOS, Google Assistant, Philips Hue, m.m.

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
alarm
Nest
røgalarm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S